palma No nejnovější GFS se přiklání k teplu ale stejně ten sníh co máme jen tak nezmizí, to by muselo být 10 stupňů aby hned slezl podle Ecáka naštěstí ziměji i s novým sněhem u nás
palma Za prve, psal jsem o GFS a Ecáku,nikoli o mistni predikci in-pocasi pro Kladno.. Ve chvili, kdy jsem to psal tam mely tyto modely shodne otepleni jen na patek.. Za druhe, GFS se dalsim vystupem priklonil k teplejsi variante, ovsem Ecák to tam drzi stale jenom na patek.. Podle nej se z patka na sobotu vrati od str poloh snezeni.. Je to nejiste..to se jeste parkrat zahoupe behem nasl tydne... Prognoza Dagmar bude samozrejme klíčová!
Vim odkud to berou, a k cemu se prikloni vic, to je na nich.. Novy vystup GFS byl nasledne teply a in pocasi se priklani k nemu.. Ecák to drzi dal jen na patek.. Potreti uz to tu psat nebudu..tož tak... Edit: ECMWF drzi zatim stale chladnejsi variantu Otepleni dava jen do nizin na pátek, viz obrázky...
tajná zemi to tálo rychleji než na stromech zatímco na stromech to vlastně ani skoro netoztalo jinak už to netaje a začíná jít teplota pod bod z ZÍTRA ČEKÁM DALŠÍ 3CM
Kokos342 Tady to nastesti netaje spíš to trochu slehlo ráno bylo 20cm teď 18-19cm, Ecák nám na pondělí dává až -14 ráno tož jsem zvědav jak to bude, je hodně sněhu tak může být opravdu docela mrazivo
Těch 20 cm je paráda, hezká zima. Bídu posledních let dobře ukazuje radost nížiňanů z pár cm břečky Tam se tedy asi počítám taky, když jsme na tom mokřadu včera tahali boby s dětma... Chudáci, zatím nezažily doma zimu s víc než 7 cm sněhu (od roku 2015).
Aktuálně pomalu k +2 venku. JM de facto ochlazení zatím moc nedorazilo, tam dole u hranic k +4. Sníh tady ale moc netaje, sláva. Lehce navíc dopoledne připadalo.
Ochlazení v dalších dnech nám přinese teploty nad 0, takže klídek.