Tak zítra další zkažený den, jelikož, pokud to výjde, bude to opět jen o dešti. Snad více na západ bude chladněji a bude i sněžit, ale zde na JV bude teplo. Takže další zbytečná voda jen steče po nacucané bahnité zemi do potoků. Dokud nenasněží a hned se neochladí, tak jsou veškeré srážky úplně zbytečné.
Teplota na 0, při zemi slušně mrzne, ale sníh se asi fakt nedostaví. Škoda, ale na Moravě sněžit nemůže, to je taková dominanta západu, a navíc bude i v lednu.
Aidamko Hele ale uvědomuješ si, že ze všech nízkých a většiny středních poloh jste zatím měli nejsilnější sněžení téhle zimy právě u vás? Tedy já bych řekl "opět hlásí sníh na moravu".
Prady No Vysočina si taky tenhle rok nemá stěžovat na nedostatek sněhu. Nejvíce z nižin napadlo na západě a jihozápadě. My jsme měli 4-6cm. Zároveň jsme nejteplejší oblast v ČR, tedy s průměrem za zimu.
No jo, ale tak "pitomá Morava" že? Tak není se čemu divit, že?
Prady Petr75 Dnes si poprvé po sněhu zajezdilo i hrablo. Pozdě ale přece. To ještě můžu mluvit o štěstí, že nám část sněhové pokrývka napadla už o štědrý den a západu se drží chladnější proudění.
F4 Zítra se chystám projet stopu i na Měděnec. Už byl nejvyšší čas.
ROFA U nás si hrablo zajezdilo už začátkem prosince, ale od té doby stále zahálí. O fréze a traktoru s radlicí ani nemluvě Ale to přijde. Zítra je šance na pár cm, tak planuju vyběhnout na hřebeny a zjistit stav sněhu běžky. K 15 cm by tam být mohlo a to už se na kameňačkach dá jet
Já si tu lebedím v +1, nikde žádný sníh ani déšť, výhodu to má jedinou, v baráku topím pár hodin, jednou za dva dni.., aktuálně až do 7.1. mi to u nás ukazuje přes den okolo +2 v noci do -3 později do -1, to je teda zase rozptyl teplot toto..
Tady už -5st, Měsíc šajní pres vysoké cirry, co nám sem posilaji ze stredomori.. Odpoledne se to dostalo ,,jen,, na +3st, takže z tý včerejší ,,sněhový bouře,, nám ještě 2cm peřinky zbyly...
ROFA Já na ty první 4 centimetry už hrablo použil, i když to teda bylo dost na hraně ?...první hromádka z toho byla. Od té doby stačilo už jen koště. Bohužel minimálně další týden asi nebude potřeba ani toho koštěte.
palma No tady dnes pátý ledový den v řadě. Zdá se že by to mohlo vydržet a šnůra ledových dnů se protáhne. Vztah toho počasí vzhledem k topení ale nijak nevnímám. To zda se zrovna topí těžko nějak poznat. Nejjednodušší je otevřít počítač a mrknout na spotřebu Jinak zatím se plní můj původní odhad. Prosinec směřuje k nejchladnějšímu za posledních 8 let s celkovým počtem 15 ledových dnů.
Dnes jsem se trochu toulal po Šumavě, ne nijak vysoko, cca v 700-850 m.. V teto vysce tu lezi pouhych 7-8 cm snehu.. Na fotce je pohranicni masiv sumavskych hor Plechý, Trojmezná, Třístoličník.. Foceno 2km od Volar, z mista(ten zeleznicni prejezd) , na ktere mam celkem raritní vzpominku.. V 70tych letech tu uviznul v zaveji osobni vlak jedouci z Volar do Prachatic. Jel mu na pomoc nakladni lokotraktor, ze ho vytahne a vrati se zpet do Volar. Ale bez sance, uvizl tam take.. Teprve četa delniku s lopatami a dalsi lokotraktor, ktery dorazil, oba vlaky nakonec ze zaveje vyprostily... Ten lokotraktor mel snih az do vyse oken, zavej mela 3m... Joo, byvaly na Šumavě zimy...