aura33 Jako souhlasim, že tyhle okolnosti jako AO/NAO směřující do silně negativní fáze, oslabení/rozdělení vortexu, TV nad Islandem atd. ...hodně nám to nahrává do karet, ale taky už od listopadu podobných náznaků bylo víc a nakonec nic z toho, tak si radši počkám. Dokud to nebude v modelech 5-7 dní před situací, tak z toho skákat radostí nebudu.
aura33 No ale když si tam dám výhled na 6.-7.1. , tak je tam zase usazená TN nad britskými ostrovy celkem stabilně bez pohybu. To není moc ideální pohled, protože tam je k tomu na nás opět JV profuk.
Prady Ta poloha sama o sobě nic neříká, záleží na pohybu, vývoji apod. My jsme si stěžovali předtím, že bylo málo srážek a paradoxně ještě, že jich bylo málo, protože teď v lednu může konečně přijít větší nadílka a spolu s těmi indexy a dalšími faktory bez většího tepla, s teplotou blízko 0 nebo pod 0. Ono by stačilo jedno větší sněžení a už se to prochladí a může opravdu být na týden-dva pravá zima, něco jako v lednu 2016 po extrémně teplém a mizerném prosinci.
swan1 Tak to vám pěkně závidím. No tady už +5,4 a nemá to konce. Jdu se pomodlit k hrnku, když jsem ten ředitel zeměkoule, tak se snad musí dát na můj rozkaz! Palma Co u vás, co Kladno. Vidím to na velký špatný Hrnku, přines do Kladna sníh! Tak a teď pouze čekat.
U nás zase strašně fouká vichřice v průměru 14-17m/s max náraz až 90km/h! v noci max náraz 91km/h je to už hrůza snad to už brzy přejde proud zatím jde
Tady už je po, tradiční desetiny,milimetrový poprašek a rychlý konec srážek = propadák, naštěstí už asi poslední letos. A teď to určitě před Prahou ožije a zbytek Čech (nížin) bude ty 2-3 cm mít.
Po dvou hodinach to konci.. Mame cca 4cm, teplota je aktualne -1,8 stC. Zem je po trech dnech minusovych teplot zmrzla, tak treba to zejtra zas hned nesleze.. Ale spis jo.. Je to stejne sranda . Dva dny nas ta vlnici se fronta ,,olizuje,, od zapadu a pak kdyz se to konecne pohne dal, je to za dve hodky pryc..
F4.. Nečekal jsem že by toho spadlo víc... Protože ty modely poslední dobou , mno jak to říct prostě nevychází. Ale jsem rád že jsem ten sníh aspoň viděl letos