Diskuse o počasí Vánoce 2020 - počasí
Pánové, já tomu nerozumím, experti doktoři z ČHMU tam i na Štepána mají maxima nad nulou a vy tady mudrujete o sněhu a mrazech. Je teda pravda, že ráno asi trochu přimrzne, ale maximům se pod tu nulu nechce. Ano, na Lysé hoře a na Sněžce asi celodení mráz bude, ale pro 90% obyvatel ČR se nic nemění.
kuba
Ano, ochlazeni v 850hPA bude v SZ az S proudeni vyrazne, z nejakych +5 v utery na -7(-8) na Stedry den, tedy behem ani ne dvou dnu o 12, 13 st..
Jestli vyjdou soucasne predikce, bude jizne od Gronska TV a TN nad Baltem a Skandinavii..a chladnejsi proudeni by mohlo vydrzet nejen pres svatky ale i dal smerem ke konci roku..
Snezeni se objevi i v nizinach, snehova pokryvka by se mohla udrzet od nejakych 500mnm vyse..
Vypada to zajimave, snad to vyjde...
Co ti je*e... několik dní jsem nekoukal na žádnou předpověď a teď vidím na oblíbeném GFS zimní masakry...
Akorát tento typ proudění nepřináší moc sněhu do nížin, no uvidíme, předpověď se ještě změní...
Jojo, vypadá to, že ochlazení dorazí buď už 23.12. nebo v noci na 24.12. popř. během dne/večera 24.12. Varianta, že se ochladí až po Vánocích mi přijde aktuálně velmi málo pravděpodobná.
Teplota v hladině 850hPa (1500m.n.m.) nebude nijak zvlášť nízko (kolem -5°C), ale při výrazných srážkách od vyšších poloh a na horách napadne možná hodně sněhu, nížiny prozatím teplota nad 0. Otázka je, jak dlouho ochlazení vydrží spolu se srážkami a třeba se později něčeho dočkají i v nížinách.
Jako GFS má srážek fakt mnoho... jestli to vyjde, tak prosinec skončí nakonec srážkově nadprůměrný. Hory by mohly dát kolem půl metru sněhu za týden. Jestli bude ta tlaková níže s čerstvým větrem. To už připomíná zimu 2018/19...
Chlapi ty srážky vypadají dobře ale většinou budou dešťové v nížinách
..když se podívám do budoucna tak 27. 12. by mohlo něco napadnou aj v nížinách..
a když se podívám ještě dále tak od 5 1. 2021 by mělo začít vydatněji sněžit cca 4 dny..ale to je jen výhled..
Co myslíte? dorovná Leden srážkový deficit? ..bylo by to fajn tady v Chomutově
Zdroj: https://www.accuweather.com/
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.