Diskuse o počasí Přechod studené fronty a ochlazení 27.11.2020
No ty krásko! To je ošklivý probuzení ...icon bída, ale na GFS snad raději nekoukejte. Nejen, že smazal komplet srážky na celý příští týden, ale ještě tam od čtvrtka lupnul oteplení jako prase a nekonečnou 4 denní vichřici. Něco jako jsme měli minulou zimu pořád, k tomu výpadky proudu.
Rezna85
Zimu a sníh, protože ten den je hned světlejší, veselejší...Nejhorší je, zažívat od října do března zažívat jeden velkej podzim, jako minulou zimu.
I Ecák tomu dal na příští víkend korunu tak silné jižní proudění v zimě sem už dlouho neviděl bude to až z Afriky kdežto v Anglii jim snad nasněží, neskutečné ve čtvrtek nasněží u Jadranu a v sobotu v Z Evropě a jen ve střední nebude nic
Třeba to nevyjde, vždyť to mění pořád dokola.
No, tak já jdu ty modely zhodnotit dneska po ránu... kolik to mělo být pod nulou.., che, a máme pomalu nejteplejší ráno za poslední týden, jediný co mne po ránu vyděsilo byla naše TV24, zapnu to a čumím, ucpaná Praha, všude bílo, buchví kolik centimetrů sněhu všude, frézy na silnicích, lidi zlámaný nohy... a kouknu na titulek, zimní vzpomínka narok 2010.. to mne dostalo!
Vždyť ty modely to nedávají ani ze dne na den, dokonce ani na pár hodin dopředu. Včerejší výstupy nám dávaly polojasno až oblačno. V noci to vylepšily na dokonale jasnou oblohu už před svítáním a je z toho dokonale zataženo
Rezna85
Sníh ani sněhová kalamita u nás mi nevadí. Naopak je to zážitek. Minimálně 10 dní mrazů kolem -18° bych také uvítal, samozřejmě ne za cenu nějakých velikých škod a dopadů na energetiku a průmysl. Baví mě sledovat co se v takových krajních podmínkách děje a jak se to shoduje s předpoklady a výpočty.
V nejhorším případě se hold ukážou chyby.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.