Diskuse o počasí Přechod studené fronty a ochlazení 27.11.2020
Doufám, že dnes konečně vyleze slunce, o nějakej šedivej sajrajt, ze kterýho stejně nic nepadá, fakt zájem nemám, aladin se na noc totál seknul, prej po většinu noci -3 až -4, nejmíň bylo v osm ráno a to -0,8. Sněžení tady dnes nečekám, ani v úterý ne (to by něco možná padat mohlo, ale nejspíš déšť), zkrátka nuda.
Tak tady už pere slunce, totálně se vyjasnilo, aktuálně +0,8 krásná adventní neděle... zatím.. to slunce mi chybělo.. Jsem zvědav, jak ta předpověď na další dny bude sedět..zatím musím říct, setrvalý trend teplot, žádný rozdíl oproti minulým dnům, mimo toho slunce..
Aidamko
Já si tedy osobně myslím, že vám to Vysočina vyžere, ale to spíš ty zbytky, které dokáží přejít přes pohraniční hory. A s tou úterní ledovkou, dříve, než dorazí sněžení, tak se nejspíše oteplí nad nulu, takže pokud bude něco padat, tak spíše v kapalném skupenství (i Hydrák to tak má v týdenní předpovědi), na výraznější ledovku to moc nevidím, to by musela být země více prochlazená, přechodně se ale slabší vyskytnout může.
Tak jsem rád, že jsem jednou nezůstal daleko za očekáváním sám. V noci mráz stěží kvůli dece, která se ale samozřejmě začíná trhat ihned po východu slunce, aby co..., nasvítily další zbytečné hodiny a teplota letěla naopak nad očekávání vysoko. A souhlasím, že je poslední měsíc, troufám si říci, že i déle, neskutečná nuda - opět chybí dynamika, srážky nejsou, mráz není, jenom slunce nebo zataženo. Naštěstí ale průměrné teploty.
Jinak k tomu příštímu týdnu, sever Itálie a Slovinsko si užije přímo ukázkový návětrný efekt Alp se skoro extrémními srážkami, zatímco na sever od nich budeme v brutálním závětří a celá ta TN, která měla původně přecházet v sobotu k severu, se nepohne z místa a tady bude díky tomu fičet horký saharský vzduch od jihu. Budu doufat, že neprofoukneme a bude deka, která nás toho vedra ušetří. Kdy se jednou my dočkáme návětrného efektu v tomto roce nebo v budoucnu? Asi nikdy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.