Aidamko
Ano, spousta zbytecnych slov..a jedovatych , ironickych narazek..s kterymi jsi prisel opet ty, ja jen reaguji, pane odborniku..
Je dobry umet si priznat, ze mi neco nevyslo. Zak se to zkus trochu naucit..
I kdybych predpovidal pocasi z letokruhu preriznute zizaly , tak podstatnejsi je vysledek, nez ,,odborne,, ci ,, neodborne,, metody jak k nemu dojit..
Muj nazor je, ze je dobre ty metody kombinovat..tot vse..
Jinak mnohem radsi budu za jakykoli Atlantik, nez za smogovou inverzi..
Mnohem lepsi, kdyz se vzduch hybe a pofukuje cerstvej, vonavej vitr od oceanu, nez nedychatelnej sajrajt pod inverzni sedou poklici..
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2020/21?
walden
Jedovatých narážek?
Jestli myslíte to, že jsem vysvětloval rozložení tlakových útvarů a předtím jsem napsal "No když to vezmeme odborně a né dle přírody, jelikož to fakt nevysvětlí" To není jedovatá či ironická urážka, narážka apod, ale fakt, jelikož za to nemůže příroda, ale tlakové útvary.
Já nevím co vám je, ale pokud všude, kde napíšu slovo příroda, nebo zvěř apod, napíšete že mám jedovaté narážky apod, ale pardon, tohle není normální
Včera jsem v jednom příspěvku psal, že jsem se spletl a že přiznávám chybu, kterou jsem udělal a do příště se zdržím předběžných názorů a spol, ale pokud si to neumíte přečíst, tak pak to bude složité. Takže to zvládnu pro vaši smůlu
walden
Já mám na paměti, že ty předpovědi tvoří lidé na základě dat z přístrojů, tudíž subjektivně, navíc...Počasí je vlhké, přístroje jsou zastaralé, takže pokus s předpovědí se pravděpodobně nepovede...a taky že to, že si někdo myslí že jeho teorie je nejlepší, ještě neznamená, že je správná., a tak, jak jste řekl, je lepší to mixovat a nespoléhat se jen na suchá (mokrá data)..
palma
Presne, zcela souhlasim..
Aidamko
No, tech ironickych narazek na prirodu, houby, zvirata..atd..ze ty maji uz davno jasno jak bude a tak..tu bylo dost.. Zatim jim to tedy vychazi perfektne..
Uz se tim nehodlam zabyvat, je to dohledatelne, tečka.
Sorry jako, ja se v urcitych pripadech fakt musim vystupum modelu a lidi a co si z toho nekdo bere jenom smat..
Na co se budu zabejvat tvyma odbornyma krivkama grafu ohledne pravdepodobnosti vpadu studenyho vzduchu od S ,kdyz proste vidim, ze ve Skandinavii a celem severu Evropy je +5st C.. O nicem..
Az neco takoveho bude opravdu aktualni, zeptam se hub a dam vedet, slibuju
Kokos342
Že má přínos 0, to nikdo neřekl, a nebyla by to pravda, díky němu se může člověk minimálně přiučit jak hodnotit výstupy, kde co hledat to pak mohu porovnat s tím, jaký mám ohledně té které situace dojem a odečíst klady a zápory, které tam jsou, a stejně ještě něco zvorám..Jak vy by jste zhodnotil situaci, křivky a grafy ukazují, při subjektivním zhodnocení, že bude zima, kouknete na reál,a všude je +5, je 11. listopadu, vítr, i v předpovědích, mírný, prudký postup tlakových útvarů se nekoná, naopak blokuje se co může, ... půda má do 45 cm +5 až +6, nízká oblačnost... a do toho leze do záporu AO ale ne NAO..(nebo obráceně).. čili, jak bude podle Vás? (A v předpovědi vidím, že na 10 dní dopředu se nemáme dostat pod nulu ani večer).. Zbývá pak předpovědět na ještě delší úsek, ovšem, pokud hovíte počasí, pak víte, co to bude znamenat.. přesnost předpovědi vám klesne 50% na 50%. z toho vyplývá, že bude stejně úspěšná, jako když si řeknete, bude tak a tak a hodíte si korunou, výsledek bude stejný.
Na nektere zalezitosti jsou tu vyhrazene SZ..
Do diskuze o pocasi tohle fak nepatri..
Aidamko, pojud muzu posoudit, je znaly, ma prehled a je s nim pres vsechny neshody a rozdilne pristupy o tom pocasi fakt zajimave debatovat.. Pro me tedy urcite.. A s velkou spoustou ostatnich tady na foru..
Jisteze je tu vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo..
Z te fronty pocatkem pristiho tydne zda se bude skoro nic, nebo nic..chjo
kuba
1. To je právě ono, máte starší výstup se včerejška, tedy NAO se zvedá. 2. Podívejte se na tlakové útvary, z toho se stejnak neochladí, jelikož se nemá odkud. 3. Jo psal jsem, ale máme špatný stav tlakových útvarů.. Ale třeba se ochladí, nikdo neví, ale nejsem si jistý zda je to pravděpodobné, já nevím, nevím, prostě nevím!
Asi se budu spoléhat na starou dobrou předpověď dle změn tlaku, nebo já nevím co je důvěryhodné. Asi bychom měli porosit gavrment, aby nám poslali zimu z ruska. No
prostě čekám o trochu lepší zimu ale ne o moc... zatím to je jak na houpačce... jednou teplo a za 6h zima... ovšem tato inverze už mě taky začíná s*** deka deka a deka...
je fakt že Atlantik je zajímavější ale zase teplejší... pokud se podíváme na NOA tak je tam takový postupný sestup... ale jestli to je ochlazení nebo inverze to těžko říct sami sme viděli jak to dopadlo ochlazení ano... ale za 1- žádný studený vpád 2- žádné teplo prostě inverze .... takže ono to zítra zas může být jinak na NOA se může projevit i inverze a nečekám že se vortex rozpadne... pokud zesiluje není možné aby se rozpadl..
uvidíme kdy vydá... SWE... jako další výhled na zimu a co odchylky ty vypadají dobře teda alespoň od ECMWF.. uvidíme podle mého je blbost koukat na chlazení 12-a víc dní dopředu.. samozřejmě že bude nižší odchylka v některém měsíci.. může to být díky vpádu arktického vzduchu a nebo ty inverze a myslím že je ještě dost času... první sníh v nížinách tak po vánocích před Vánocemi nějaké sněhové přeháňky ale víc ne.... pokud tento rok dopadne jako ten minulý tak ať ta inverze táhne někam a je radši teplo ....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.