Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2020/21?

3293
# 04.11.2020, 13:26

Aidamko
Hele číst to ani nebudu, možná jen když si na to udělám čas;-) jinak já už v ochlazení nevěřím nic co vím tak maximálně při nízké oblačnosti by s trochou štěstí mohly teploty zůstat kolem 0 ale hlavně na horách bude nadprůměrně teplo i dál:) vy máte na Moravě štěstí že v těchto situacích tam bývá nejchladněji tak třeba se snese jedna vločka no:D:snih:

53
# 04.11.2020, 13:34

Tutugon
Jednoduše jsou tam nějaké nové odchylky u vortexu spojené s AO NAO, takže to vypadá velice zajímavě. Já ochlazení stále čekám a věřím že bude, sice beze sněhu, ale nějaké slabší nastane.

181
# 04.11.2020, 13:50

Aidamko
Tak uvidíme co ukážou další výstupy jestli se změní zase do zimy ;-)

244
# 04.11.2020, 14:04

Já nevim, ale poslední výstup se zas pomalu vrací do chladu, od příští soboty. Sice né tak výrazně, ale zas je tam vidět tendence k nějakému ochlazování. Nedivil bych se, kdyby tam večer byl opět výraznější mráz.

422
# 04.11.2020, 14:07

Jak vidím zase ta srovnávání s jinými roky, obracím oči v sloup..:!!:. co se týče vortexu nevidím na skoro tři týdny dopředu žádnou změnu, vzhledem k tomu by studený vpád z toho důvodu mohl nastat nejdříve tak za měsíc a půl, což je naprostá spekulace, a nebudu se do ní pouštět. Budu sledovat nadále modely, nejvíce tak 14 dní dopředu, a pět dní dopředu jim uvěřím..:)

53
# 04.11.2020, 14:13

palma
Jedná se nejnovější informace z toho webu Aer.com nebo jak se přesně jmenuje. A myslím si, že oslabení vortexu je tady celkem realné. Půjde ale o to jak moc se přesune střed PV na Sibiř a jak rychle se oteplí ve stratosféře. Já bych to viděl velice zajímavě a pozitivně.

Obracet oči v sloup, to klidně dělejte, ale pak když tady něčím argumentuji musím zde předložit pádné důkazy, takže je zde musí předložit, jelikož pak to není ničím podložené a nemělo by to smysl:)

422
# 04.11.2020, 14:24

Aidamko
Tvrdil jste už leccos, s velkou jistotou, koukněte se dozadu, čím to začalo, a leccos z toho se nekonalo, jedna věc se zimou nevyjde, honem hledáte, šoupnete sem další, co jste našel, opět se vracíte s vortexem,jednou se samozřejmě rozpadne, třeba příští rok. Už jsem tu psal, jak se vyjadřují soudní meteorologové o předpovědi toho, co vortex učiní, co se s ním stane, krátká doba sledování, nevíme to přesně, nedokážeme to říci, jsem rád, že vy to víte. hned se mi dnes bude lépe usínat. Když tu někdo řekne, že ho to už nezajímá, že tomu už nevěří, poskakujete tu už skoro jako DAWE s jeho tropama.

53
# 04.11.2020, 14:34

palma
DAWE, zimník a spousta dalších byly lidi co zde tu diskusi otravovali, štvali lidi apod. Já se snažím najít co nejvíc pozitivního ohledně zimy jen jak to jde, protože pak o tom můžeme diskutovat a debatovat a naučit se nové věci. Já si myslím, že nikoho narozdíl od Dawe neštvu a pokud někdo takový je, tak ať mě to klidně řekne. Pokud vám vadí můj optimismus a to, že si myslím, že zima bude dobrá nebo že tady "poskakuju" jako Dawe, tak příspěvky nečtěte a hotovo. To jste sám tady kdysi v diskusi radil ohledně Dawe. Mě vadí jedna věc, a to že se zbytečně považuje něco za marné a zbytečně prohrané.
To je za mě všechno, víc se již nebudu vyjadřovat.

422
# 04.11.2020, 14:37

Aidamko
Když někdo napíše ve vztahu k počasí že jde o něco marného, eventuálně zbytečně prohraného, je to k pláči.. konec hlášení.

53
# 04.11.2020, 14:57

Indexy AO a NOA z dnešního pohledu. Trochu šli do záporu, ono to bude jednou hore, pak dole.

Index NAO
AO index
22
# 04.11.2020, 15:10

Jedna věc je divná a to že máme 4.11 a nebyl žádný noční mráz touhle dobou už jsme dávno nějaký ten mrazík měli a letos nic.....nevím nevím ale moc v tu zimu taky nevěřím ale tenhle hnus venku je na palici jen bláto...

3293
# 04.11.2020, 15:14

Jó tohle by jsme si nechali líbit:love::snih: by mě zajímalo na co to tam dávají asi aby udělali zimofilům radost:)

Sníh má být 1.12 prostě všude-model CFS
171
# 04.11.2020, 15:42

Tutugon
tak to be pěkná blbost

422
# 04.11.2020, 15:53

Tutugon
20 cm bych si nechal líbit.:cool:, jinak to je ta sranda s dlouhodobými výhledy, jen počkejte, až to jednou vyjde, pak se o tom modelu bude povídat jako o tom nejlepším, protože to VĚDĚL..:D , nikoli uhádl..;-)

# 04.11.2020, 15:53

Tomu sněhu nevěřím, nechápu proč to tam dávají blbci, když to nevyjde.

13
# 04.11.2020, 16:05

Kazdy vyhled vice jak na par dnu je nejisty.. Kazdy.. Jestli do zimy, nebo do sucha ci mokra..to je uplne jedno.. Na 14 dni dopredu proste vyhled nicim s jistotou podlozeny neni.. Jen s nejakou pravdepodobnosti je budto computerem spocitany nebo clovekem odhadnuty.. dle monentalnich indicii.. Pocasi je nevyzpytatelna promenna proste.. Ale je urcite zajimave to vse sledovat..bez diskuze..No, vlastne s diskuzi :D
A je treba i unest to, ze nekdy nevyjde, co by mozna mohlo byt..a nebo, kdyz to vyjde, tak oslavovat..
Ale jestli necemu, co by mozna mohlo prijit za 14 dni nekdo veri nebo neveri, to neni nic proti nicemu a nikomu..;-):cool:

422
# 04.11.2020, 16:09

Zachar
No, no...koukal jsem devět let dozadu, a z hlediska třeba naší oblasti máte 100% pravdu, v těch letech se minimálně ranní mrazíky vždy vyskytly..nepozdější jsem našel 5.11.2017..

53
# 04.11.2020, 16:44

Zachar
My už jsme teplotu lehce pod nulou ráno měli. Ale jen lehce. Teploty ráno pod nulou míváme většinou až ke konci října, tenhle rok to bylo už půlce a zítra bude možná další.

244
# 04.11.2020, 17:31

Zachar
Hmm, tak to my už měli 3 noci, kdy klesla teplota pod bod mrazu i ve 2 metrech a o dost víc takových, kdy klesla pod bod mrazu alespoň při zemi. Z toho jedna noc byla opravdu výrazněji chladná - byla mrznoucí mlha, ve 2 metrech -3°C , při zemi -5°C. V říjnu jsme dokonce měli jeden den, kdy se denní teplota nedostala nad 3°C - tehdy moc nechybělo ke sněžení.

3293
# 04.11.2020, 17:50

Prady
Hmm tak my máme oproti Rychnovu o trošku tepleji ale pod 0 už teplota také klesla, divím se že ve Žďáře ještě nebyla ani 1 mrazivá noc přitom je to město s docela chladným klimatem ty kopce nad městem mají přece vliv na Žďár hlavně v zimě:) jinak třeba Vyskytná je v podobné nadmořské výšce jako Rychnov a rána tam jsou podstatně teplejší, příbuzná tam jezdí do práce a říká že je tam dokonce tepleji než u nás:) zrovna vaše lokalita je taková mrazovka, tam budete mít vždy chladnějc než v okolních obcích:)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.