palma Tak se srážkami je to klasika po vzoru 2018 i 19. Velké oči a ve finále pár desetin nebo nic. Máme půlku ledna a srážkové úhrny jsou sotva na 1/4.
No nic víkend asi nebude nic moc tak jedeme dál. Koukal jsem na příští týden a dle GFS se tam od čtvrtka rýsuje celkem pěkná zimní situace s TN a prouděním od SZ a S. Je mi jasné, že to asi nedopadne, ale když už nic, tak pěkně se na to kouká a naděje umírá poslední
Petr75 Díky za útěchu, pak za další tři dny(od neděle) to tam rýsuje +7...jo, pět dní dopředu, víc to neumí, počítám nadále s průměrem v noci do -3 přes den +4... alespoň tady u nás, stejně jsou ty rozdíli mezi regiony docela dost velký.
Co je tohle zase za zkurvenou zimu, to už se zimou ani nedá nazvat. Ptáci venku zpívají jak o život... proč by také někam odlétali? WTF a nic víc... no comment
casipo Když jste u těch ptáků... taky u vás u x let nejsou vrány??? U nás naštěstí teplota pořád kolem 0, dnes +2 a malinko mlhavo.. takže super..Tak zase špatně..né jen mlhy,ale už se opět dere ven Jako kdyby prostě každý den muselo
casipo vážně zkurv*** zima, já už sem přepnul na jarní mód, jakmile bude o víkendu kolem +15°C tahám kolo, jinak si myslím, že ještě něco přijde, únor, březen nějaký větší mrazy, srážky a možná i sníh v nížinách, čekám mírný návrat do normálu, nevěřím, že bude takto do konce zimy a března. GFS pěkné omalovánky, kdyby to vyšlo od 22-25.1. tak by napadlo na horách půl metru sněhu.
Kdo tu psal, že je vše smazáno? dejwe? Tak nevím, ale Aladin tam má relativně slušně sněžení, Šumava, Vysočina, Jeseníky. Jinak GFS pokračuje v omalovánkách a dává na týden až 14 dní snové zimní počasí, skoro jako z paralelního Vesmíru
aura333 To má být zima, jo? Na těch vašich omalovánkach Já už to ani nesleduji, jen vím, že každý den je o 5st min než hlásí. Až dneska bude víc nad nulou, jinak bylo pořád kolem 0
logitech Pro hory by to byla zima určitě, tlaková níže, silný vítr a střídání front by na hory přineslo půl metru nového sněhu a závěje během 3-7 dnů, od středních poloh by to taky šlo, v nížinách nic moc, ale alespoň nějaké srážky.
Je to moc daleko a GFS to ještě XX krát změní, takže jasné omalovánky.
aura333 Aladin je jediný model, který takto silné srážky hlásí, ostatní už to seškrtali. U Aladina jsou tyhle nesmysly ale klasika, jak se ta situace bude blížit bude postupně ubírat, až se srovná s dalšími modely.