Diskuse o počasí Bude dostatek sněhu v 2/2 zimy 16.1. až 29.2.2020?
Prady
Velmi pěkné fotky, tady se nic moc zajímavého neděje, ráno slabě pod nulou, většinou kolem -2°C a přes den a teploty kolem 5°C.
Co se Soboty týče nemá cenu komentovat, protože nám tu podle nejnovějších předpokladů nenaprší ani 3mm ale pokud to vyjde tak na horách bude aspoň sněžit.
Prady
Jde o příjezdovou cestu k obci Volyně od Přísečnice. Protáhli ji až koncem března.
Mířil jsem spíše na světlou výšku auta i když Mustang na tom není úplně nejhůř. Tady na pravidelně protahovaných silnicích skončíte na "břiše" raz dva. Už jsem si to také vyzkoušel a to s vyšším podvozkem než má Mustang a vícekrát už nechci :-).
palma
Jestli myslíte na ten biouhel, tak aby to mělo opravdu zajímavý efekt, tak by ho bylo potřeba plošně tak 50 tun na hektar, ale jsou způsoby, že bude stačit i 1 t se stejným výsledkem na produkci, ale stejně je ho potřeba pořádně nabít hnojivými látkami předem, ideální zimní práce pro pilné zahradníky, nabíjím takto dokonce i dřevo do vysokého záhonu.
No asi je to v čudu sobotní sněžení vymazáno budeme rádi za poprašek kolem Jablunkova ale 20 čísel napadnout může u nás je tato zima velmi teplá připomíná spíš podzim a nic se nezmění GFS už po 24 lednu ukončuje zimní epizodku to před rokem tu bylo okolo 13 ledna 30 čísel
Yurri
Zatím mám na zkoušku pouhých 5 metráků, čekám na jaro, naštěstí mne nic nehoní, a zahrada je prolitá vodou docela dobře "vodnatý podzim" se vyplatil, jen občas zalejvám okolo rybízů angreštů a tak, plus nějaké ty "exoty" protože ty v tomhle počasí skoro ani nespí, potřebujou tedy vodu..Jinak, vzhledem k tomu, co ukazuje již dlouhou dobu dlouhodobá předpověď, už fakt nějakou zimu nečekám, za týden začnu pracovat na sadbách..
palma
Bez aktivace může biouhel způsobit naopak menší úrodu, dejte ho do kompostu a prolijte močůvkou, mělo by ho tam být ale tak max. 15-20%, takže máte co dělat
Příští týden to tady vypadá zase na nějaké ledové dny, tak snad se ten poslední týden pochlapí a budu moci makat v terénu.
Tak jsem se zase kouknul na dlohodobé prognózy, holt to tam drží jak muslimská víra, teplý podzim kam se podívám.. a to se koukam už do února..( 2.2.)...tou už je na pováženou... No ohledně srážek čekám pár mm, maximálně ve formě něčeho mrznoucího...
p.s. oleandry jsou furt na zahradě, jsou o.k. žádná známka omrznutí..subtropická zima..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.