Diskuse o počasí Bude dostatek sněhu v 2/2 zimy 16.1. až 29.2.2020?
Kokos342
Aladin je sice regionální, to ale není zárukou, že je nejpřesnější jak jsme se všichni už mnohokrát přesvědčili. Jinak já vám ten sníh přeji, ale nevím z jakých dat čerpáte. Když zadám vaší lokalitu Ledce např. ve Windy a vyjedu porovnání 4 modelů (GFS, ICON, Meteoblue, ECMWF), tak všechny shodně ukazují na víkend teplotu nad nulou a 1,2 - 3 mm srážek v dešti...
Kokos342
To je divný, asi to ukazuje kraj od kraje jinak, protože většinou ukazuje teploty nižší... nebo-li průměr, střed teplot..
Jak to sbírá data jest otázka, tady třeba bylo dneska okolo +4.. a nejdřív ukazoval +2, pak okolo poledne +3 a okolo 14.00 tam šoupnul +4... tak nevim..asi pak pracuje s reálem..
Kokos342
Zbláznil jste se v 250 m nad mořem nemůžete v žádném případě čekat sněhovou pokrývku podle všech modelů na které koukám tak v nížinách nic nebude hlavně v Čechách kde bude až 6 stupňů pro Vysočinu to ale nevypadá tak bídně věřím že 5 cm napadne, vždyť i na horách nic moc nebude max 10 cm
Czechia
Souhlas, já tu sem okolo 350 - 370m.n.m. a nejvyšší bod Kladna je na 420m.n.m. a velmi silně pochybuji, že při teplotách, co tu máme mít, by se tu objevil, natož udržel nějaký ten sníh., jen na okraj nejnižší teplotu jsme tu měli letos někdy v 31.října a to -6,7.. docela mazec co?
Nejnovější Aladin mi zvednul náladu od Vysočiny dál na východ má celou neděli vytrvale sněžit takže možná něco přece bude o víkendu se chystám na Křemešník uvidíme kolik tam napadne zatím tam je jenom nesouvislá pokrývka což je hrůza takhle v polovině ledna to napamatuju
Prady
To je fakt vždy napadlo 10 cm a za 2 dny to bylo pryč ale spíš se koukněte z okna na teploměr a pak na modely a uvidíte že asi nějakej GFS a nějaká mapa na in-počasí asi úplně dobré data nemají.........palma
Sice jste 370mnm ale máte tam prahu nížinu jak prase a to je jasné že asi nic moc co?...........
Jo a jinak ty Třebechovice jsou za lesem a mi máme vždy tak o 1-2C méně... Pamatuji i že u nás bylo 5cm a v Třebechovicích usmrkany 2cm a tálo to.. my jsme teplotně stejně jak Dobruška... Třebechovice vůbec neberu v potaz když něco napadne co potom řeknete ??? Nic... Jenom.. normálně tady fakt chumelí.... Jen aby to nebyla jediná šance na snih.... Už mě připadáte jak DAWE
Sněžník
Kokos342
Sníh nejspíš nenapadne ani v Brně ani v Ledcích. Nemůžete srovnávat teplotu teď za inverze, kdy je opravdu leckde chladněji než modely čekají a při přechodu studené fronty, která inverzi rozruší. Polohy do 400mnm. jsou téměř bez šance, nějaká šance je možná u Pradyho, ale v nížinách vážně ne. Mimochodem přesnost Aladina už se zase ukazuje, když výpočet ze 6UTC nám sem dával 0mm a teď dává nějakých 10mm. Na srážky je bohužel naprosto neschopný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.