Jsem zvědavý na následující mrazivou noc, podle předpovědí by mělo slušně mrznout, jenže taky mělo být jasno. Zatím je však na většině území zataženo, tak uvidíme co z toho bude.
ota Tady by v noci mělo také mrznout, ráno tu má být kolem -4st., jedinou starost mi dělají zítřejší mrznoucí mlhy, tak snad to nebude na silnicích klouzat.
palma Ano, prakticky jediná neznámá v tomto výhledu je vortex a jeho možný rozpad. V dalších týdnech bude slábnout a bude větší šance pro jeho nabourání či rozpad. Ano, dříve než v březnu to určitě nebude (ono vůbec "nějaký" rozpad vortexu má aktuálně malou pravděpodobnost). A upřímně, co horšího by mohlo být než jeho (částečný) rozpad a vpád studeného vzduchu někdy v dubnu ... ať si to schová na další zimu
andy206 Rozpad na konci března už je vcelku normální, nicméně v současné době, čím později se rozpadne, tím lépe, bylo by chladnější jaro... nejspíše, ale, co už je v současném počasí vlastně" podle pravidel" , moc toho nezůstalo.. teď se momentálně hezky ochlazuje blížíme se -3..
Czechia Ta, venku je jasno, naštěstí zatím žádná námraza, nicméně ráno bude škrabando na autě zcela určitě, jsme na -4,2.. měli jsme mít do - 4.. tak jsem taky zvědav, co bude ráno..
ts ts. co nam to tu ta tlakova vyse vyvadi.. nulova izoterma v 2300m a o nakejch 10 km na jih je na zemi./? na teplomeru ted +0.3, uz melo samozdrejme mrznout a zatim odtavaji zbytky zbytku ranniho snehu.
Ai-kun Tak to je dobrá sranda, před pár hodinama jsme měli nulovou izotermu ve 200 metrech, a teď ve dvou kilometrech, no a kouknul jsem na výstup a koukam, že během poslední půlhodiny teplota stoupla o +0,7.. a je hnedle jen -3,5 ..