Prady Jestli je to od SZ, tak to pro nás znamená oteplení a i v noci bez mrazu, za jakékoliv srážky budeme asi všichni vděční, doufám, že aspoň 4mm z toho kápnou, pač bych se rád dostal za leden přes 10mm, to je strašný, ale v srpnu by to bylo pravda horší. Přece ale není možný mít 6. rok za sebou takové sucho, už ty 4 byly extrém.
Yurri Spíš to vypadá na západ/jihozápad. Uvidíme, nad Vysočinou by to mělo zpomalit nebo úplně zastavit a vysněžit se. I když nejvíce srážek mají dostat Jeseníky, tam to zatím háže lokálně až 40cm sněhu.
Chápu nedočkavost, ale teď odhadovat kolik a kde napadne cm je naprosto předčasné a předpověď se ještě X krát změní. Konečně to vypadá, že dorazí ochlazení, které vydrží kolem 5-7 dní.
Prady Jo vidím, nemám problém s předpovědí, bude tady max. +1,5, takže to tady přes den potaje, takže blatíčko, západ pro nás též není výhra, vytěží z toho Z a SZ půlka Vysočiny, pochytám každý mm.
Tak u nás mi to kreslí přes den (12.00 hod.) teploty okolo nuly akorát na 21, 22, 23.1. a od 24. 1. tam je +5, +7, ..v noci jasně že mrzne, ale fakt jsem zvědav jak dlouhý to ochlazení bude..
Kokos342 Tak víkend, to je 18.-19. tak snad jo, já jen, že když něco napadne i tady, bude to přes den hned pryč, při plusových teplotách nemáme šanci... Snad na horách něco napadne, v únoru máme jet do Krkonoš, tak by o bodlo...
U nás stále -2 a mlhavo..sychravo.. Konečně aspoň změna od toho ... zítra se nám má oteplit na +6, pak zase ochlazovat.. O víku hlásí sníh ve středních polohách.. takže to se nám opět vyhne.. doufám,že bude aspoň konečně když už nic
Lucina Co já bych teď za to slunce dal, ani včera nebylo, stále mlha a mrznoucí mrholení a něco pod -2 a podívejte se na Čechy, zase nezbývá než závidět, tady se nedá ani chodit, natož něco v terénu dělat.
Já jsem spokojená s tím co je tady., rozhodně nepotřebuju +6 a slunko zase...venku se toho dá dělat spousta..u nás je jen zatažené, slunko je pořád... kdyby tak chtělo chumelit pořádně a klidně několik dní
Ráno -2, teď +4,6.. občas bylo slunce, teď se to ukádá do obvyklé šedi..nic dalšího k pozorování.. p.s. ten vortex se má zase srovnat a minimálně další tři týdny si zachová i svou sílu... a jádro se stěhuje zpět nad Novou zemi, jak jinak.
Tak jsem se taky jednou kouknul na ČHMÚ a týdenní předpověď, jestli má takhle vypadat "vpád studeného vzduchu" , tak to když otevřu v jídelně lednici, je to znát víc..
Kdy už konečně dorazí to oteplení, u nás stále poprašek a námraza z mrznoucího mrholení, z kterého tady na Třebíčsku dokonce padají už i stromy, maximum kolem -2, stejně jako včera, když mrknu na Čechy, tak tam je blaze, Karlovarsko má k +9 a Nové Město pod Smrkem mělo skoro +15, to už je dost, tady opět největší mulda z republiky, tak snad zítra odpoledne se to konečně profoukne, akorát z původních +8 už se předpovídá jen +4, takže v reálu na pár hodin +, takže mi to zase nerozmrzne, ach jo.
Pavell Myslim, ze tema o predpovidanem vyraznem ochlazeni, ze ktereho zbyde malo nebo vubec nic, tu muze zustat klidne az do konce zimy.. Staci jen upravit v stavajicim tematu od 4.7. do 29.2. A bude to.. Denni teploty maji byt po cely pristi tyden, alespon v JZ Cechach plusove..tak o cem je rec..?
Straky Tak předpovědi jsou prima, konkrétně GSF je v poslední době skvělej, jeden výstup tam je (ve výhledu do konce měsíce) pět dní po ránu (v 6.00) -7, -8, -9.. a za šest hodin tam je +2, +4, +6... atd a to se pravidelně střídá, přestávám na to koukat, to si tam někdo u počítače hraje s klávesnicí, nebo hází "korunou" a čeká co padne..podle mne bude "furt stejně" aspoň tedy, co se příštího týdne týče.. Jo a co to přejmenovat.. na "kdy přijde v roce 2020 ochlazení..?"
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.