No Aladin i GFS nám aspoň na zítřek kolem 18h slibují sněžení ...cca 3-4mm srážek. Tak aspoň kolem štědrovečerní večeře kdyby chumelilo hodinku/dvě, vypadalo by to hezky
Petr75 Kromě Beskyd sníh ve skutečnosti taje na všech českých horách i v 1000m.n.m. Tedy pokud tam něco ještě leží. Na Šumavě je celý den nad nulou i v 1100m.n.m. U nás slabě mrholilo skoro celý den při teplotě kolem +2,7°C. Zítra touto dobou by podle Aladina mělo začít hustě sněžit, ale to už mělo i dnes.
ROFA Je to tak, nulová izoterma u nás dnes leží v cca 1100 m, je to pěkně vidět na ČHMÚ webkameře Slaměnka, kde se od rána drží teplota na nule. Zítra to doufám začne klesat.
Lidi nad 500 m.n.m. se dohadují jestli budou mít v druhé půlce prosince alespoň trochu a nebo jen a (obrázek pro bláto je kde?). Zajímavé a trochu smutné.
Kdyby se zítra večer rozchumelilo, tak bych byl opravdu spokojenej a je úplně jedno, že do toho pak hned začne pršet, mám rád tyhle podélný okluze od SZZ, pak už bude bohužel čistý SZ a máme ve srážkovém stínu Vysočiny utrum. Zítra samozřejmě jedu též na zahradu, ale už to zalévání musím trochu omezit nebo budu slavit další Vánoce sám.
Zdravím ve spolek, tak v Beskydech byl ráno sníh kolem 700 m. n. m. Celý den vydatné srážky jsem zvědavý na ranní hlášení z Lyé Hory, pri takových srážkách a celodenním mrazu.
Petr75 Dík, ale to není žádný bláto, měl byste přijet k nám na nížinnou, chmelovou, červenou a jílovitou půdu, kterou navíc orají koně a přirozeně by zde byly pouze bažiny a lužní lesy. Pak byste viděl bláto, které vám zuje i holínky.
F4 U nás skoro 7. Ale tak, letos celkem zatím takové u nás průměrné vánoce teplotou O pařícím slunci mám pochyb, ale až se vyjasní, pak se v noci konečně zase ochladí, takže už aby to bylo...
Pěkně prosluněné dopoledne. Teplota vystoupala na +2,5°C. Nejnovější výstup z Aladina trvá na svém a dokonce přitvrdil. Sněžit by dnes mělo plošně i v nížinách
Zajímavě Aladin! No vypadá to, že by od 400m.n.m. mohlo mezi 15-22h v Čechách a na Vysočině chvilkama i slušně zasněžit. Pokud by teplota skutečně padla na 0-1°C, tak by přechodně mohlo být i trochu bílo kolem večeře a na rozbalování dárků :-)