Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2019
ROFA
To je sice hezké, ale už nic nepadá, takže bílo stejně asi nebude. No můžeme být rádi za těch 15mm vody co tu od včerejška spadlo, ikdyž většina byla v dešti či dešti se sněhem a když už sněžilo, tak se to bohužel stejně nedrželo a hned to tálo.
Všechno je krásně podmáčené, voda teče všude. Kdyby takové deště přišly někde v létě, bylo by to hezké, ale na konci prosince by to už fakt chtělo sníh.
Storms
Nemohu potvrdit, protože sněží stále a naopak sněžení je intenzivnější. Opět bílo i na asfaltu. Na rozdíl od včerejška by ale mělo přituhnout a sníh tak snad vydrží.
Jinak souhlas, že vody je už moc. Krajina ji už nezadrží. Je potřeba sníh.
V jaké nadmořské výšce pozorujete?
ROFA
Pěkný, pěkný, to už vypadá na celistvou pokrývku i když jsem koukal že je u vás pořád lehce nad nulou jako tady. K nám to sem pořád z Polska leze ale intenzita je spíše slabší, nejsme z tohoto směru na návětrné straně.
Tutugon
Však se dočkáte, předpověď mě sice taky děsí, ale doufám že se to v lednu otočí. Nechce se mi věřit že by Atlantik měl sílu to vydržet celou zimu
Rezna85
Ne já to myslel z pohledu srážek! My při těchto situacích kdy je SZ proudění nic nemáme co se srážek týče, ale je určitě normální že u nás tak často kvůli nadmořské výšce nesněží V dalších dnech bude Severní a zde nám napomáha efekt Drahanské vrchoviny, která nám udržuje srážky
Jo a Vysoćinu mám rád, ale i ta s chlebem je dobrá
Pardon za OT
Sněžník
Já myslím, že Brno a okolí si letos i loni užilo srážek výrazně nadprůměrné množství a poslední velmi vydatné před Vánoci. Ano, taky chci sníh, ale když by mi spadlo 20 mm v dešti, tak budu stejně rád, protože se může postupně doplňovat podzemní voda.
Storms
V létě toto těžko přijde, ale to by byla hned svěží zeleň a příjemnější a hlavně snesitelnější teploty.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.