F4 No tak konečně, i tady se pomalu rozpršelo, jak mám pořád venku ty oleandry, tak jsem na ně skoro zapomněl, teď jsem z hrůzou zjistil, že jsou skoro totálně bez vody, tak jdu zalejvat... v polovině prosince, nejradši bych je zakopal do země a risknul přezimování venku, dám na to když tak přenosnej skleník, asi to zítra prubnu... poprvý v životě..
palma Tak tady už je sněhu hodně nad kotníky a pořád vytrvale sněží. Skalka už spí pod vrstvou sněhu. No nemůže to takto vydržet aspoň do Vánoc?...… Zítra už z toho očekávám pěknou břečku.
ROFA To je krása. Včera večer to u nás dole vypadalo podobně, byť s o 1/2 nižší vrstvou.
palma Po delší době se nám opět naplnily nádrže, takže také půjdu zalévat až přestane pršet, ať je ta voda pěkně v půdě a bude to rekord, loni jsem naposledy zaléval tuším 2.12.
Eh, ty fronty jsou teda dílo v poslední době, dnes opět spadlo z několika pásů jen neměřitelné množství srážek, včerejší sněžení dalo 0,3 mm, fakt tleskám, za poslední čtyři týdny z tak 15 front 2 mm, a výhled vypadá opravdu perfektně...
No začíná nám klasická GO "zima" - stabilních 8 stupňů, vítr od jihu, jihozápadu nebo jihovýchodu, bahno a bláto a občas pár kapek deště a pod mrakem. A je jedno v jaké nadmořské výšce.
Tady ještě pořád vydatně sněží intenzitou cca 2cm za hodinu při teplotě kolem 0. Zatím to dnes dalo kolem 5 cm a celkem tu máme cca 7-8 cm Jinak na radaru je pěkně vidět srážkový stín za Jeseníky, takže na Ostravsko jde z fronty již minimum srážek.
Hurec Kdyby nefoukal ten debilní čerstvý jižní vítr, tak by i zapršelo. Takže pár kapek a dost.
Petr75 Srážkový stín by byl od SZ. Ale taky při silném větru. Při normálním proudění tady právě od SZ bývají pěkné srážky, zejména jaro a léto. Není problém ze dvou přeháněk mít i 10 mm.
Dneska po ránu pěkné dešťové přeháňky, ale jenom těsně z toho není náledí, na chodníku to sem tam podklouzne a půda je vidět, že je ještě promrzlá, na zahradě to nebude žádnej med, kdy už sakra dorazí to slibované oteplení, jsou pořád jenom +2.
No takto si to představuji, na radaru světle zelené odrazy, prší slušně a jen na SZ. Škoda, že to tak není i přes léto, to by byla svěží zeleň. Teplota zatím na 7°C a mlhavo.
Na SZ Čech se utvořilo ostré pásmo silného deště na zvlněné studené frontě, která se nachází na severním okraji ČR. Ale její vliv brzy pomine a žádné větší ochlazení nepřinese.
Tady dnes napršelo zatím 6mm, ještě 1mm a bude to celkem 10mm za posledních 27 dní. Tak nějak sem to předpokládal, ale před Vánoci to bude nějakých 35 dní a stále 10mm. Opravdu srážková bída jak hrom.