Diskuse o počasí Nástup zimního počasí od 2.12.2019?
Tady z toho pásu od JZ překvapivě čistě sněžilo bez jediné kapky v nadmořské výšce 200m. Chvílemi sněžilo opravdu pěkně, ale celkově spadlo zanedbatelné množství v přepočtu na mm a sníh se nedržel.
Pobavilo mě, jak ten pás na radaru postupně hubnul a slábnul a nakonec se to asi rozpadne. nejvíce z toho měly cca západně/JZ od Prahy až někam k Německu.
Petr75
Věřím samozřejmě zkušenosti z Vaší oblasti, ale hřebeny hor prostě dostanou hodně srážek a Aladin to dokáže dobře spočítat pro Šumavu, Krkonoše apod. Dnes se ještě nic moc neděje, výraznější srážky dorazí do hor zítra a silný vítr to umocní právě na návětrné straně hor a hřebenech.
Yurri
Dnešek má jednu výhodu, dovalil jsem domu panáctikilovou krůtu a dneska už to porcovat nebudu, venku to vydrží uplně luxusně, přírodní chladnička má právě +0,5, což je ideální teplota.., zítra vytáhnu cirkulárku a budu porcovat..dřív jsme mohli pověsit bažanta na hák i týden před úpravou, teď bych si to netroufnul.., Jinak, vzhledem k aktuální konstelaci neočekávám nějaké zvláštní mrazy do konce prosince, vortex nám mohutní a zaceluje SW, tryskové proudění obnovuje vlnu nad Evropou, vše jde, jak jsem tak nějak předpokládal, ale stálo při mě i štěstí v té předpovědi, teď jsem zvědav, zda mi vyjde ochlazení okolo toho 8.1... předpoklad změny té vlny v 300 hPa...je ale letos sakra stabilní, tak uvidíme, jo a to ochlazení,tak maximálně do -8 v noci, přes den do -2 max..
palma
Gratuluji, tady mlha zhoustla a je stále něco pod -2, všude bílo a námraza, ale venku ani noha, nikomu se nechce do té zimy vystrčit ani nos Tohle je opět důkaz, že jsem tady největší mulda z republiky, žádné srážky (poprašek), žádné slunce, žádné teplo, jen zima, mlhy, hnus.
palma
Jo, to jo. Jsou 3°C a rozpršelo se + sem tam vločka, tak aspoň je voda. od včera už spadlo 7,8 mm, takže Aladinovi to skutečně vychází a v tuto dobu má pršet intenzivněji a skutečně tomu tak je. Začínám věřit na zázrak alespoň ve srážkách. Jinak ČHMÚ nefunguje odhad spadlých srážek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.