Tak jak to vidíte? Aladin se příliš nezměnil, vydatné srážky zatím zůstávají jen hranice sněžení se malinko opět posunula západněji na pomezí Čech a Moravy. My jsme právě na tom rozhraní tak to bude do poslední chvíle nejisté co převáží, jestli déšť nebo sníh Každopádně zalito bude asi vydatně, bohužel se to asi opět nedostane na krajní Z a SZ.
Diskuse o počasí Tlaková níže od jihu a vydatné snežení 13.-14.11.2019
Tahle situace bude velmi podobná té z loňského února. Čára teplotního rozhraní bude velmi ostrá a tím pádem i velmi ostrá hranice mezi sněžením a deštěm. Morava je se sněžením bez šance i Jeseníky, Beskydy apod. V Čechách bude sněžení slabší, ale bude sněžit od 400m, nejvíce sněhu napadne asi od Vysočiny po Krkonoše. ČHMÚ chystá už výstrahu, tak uvidíme...
Prady
Koukám že jsi strategicky změnil místo působiště. Škoda, zprávy od nás ze Zličína budou chybět. Jinak tady asi sníh hrozit nebude. Možná ve čtvrtek ráno něco málo, ale nepočítám s tím že by se něco udrželo. Situace každopádně zajímavá, snad takových bude v zimě víc.
Ondris
Já bych tu Prahu ještě úplně neodpeisoval, samozřejmě u řeky asi nic nebude, ale u vás v Řepích nebo kolem letiště by něco napadnout mohlo. Teplota bude asi příznivá, spíš jde o intenzitu srážek, protože pokud bude sněžit intenzitou půl centimetru za hodinu, tak je to na ještě neprochlazené zemi bez šance. Ale uvidíme, je to zajímavá situace, která je ještě daleko a stát se může cokoliv
Tak Ostrava dostala po delší době slušnější příděl srážek a napršelo u mě 7,2 mm srážek. Nejvíce napršelo na návětří Beskyd a hlavně na Lysé hoře se navíc jednalo o srážky čistě sněhové při teplotě pod bodem mrazu. Další srážky jsou navíc v dohledu, takže za mě spokojenost. A popravdě budu raději za počasí na té teplejší straně frontálního rozhraní, protože teploty kolem 3,4 C mi přijdou jako pomalu to nejhorší počasí vůbec. Úplně něco jiného je počasí na Vysočině, protože tam si už užijí zimu s celkem solidním sněžením. Od čtvrtka se postupně oteplí, ale na Vysočině se možná sníh udrží, protože zůstanou pod pokličkou. Výjimečně byste za ni mohli být rádi. V noci na čtvrtek by podle Aladina mohlo zasněžit i v nížinách, ale hned odpoledne z toho bude jenom břečka, takže nic úplně žádoucího pro mě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.