Diskuse o počasí Tlaková níže od jihu a vydatné snežení 13.-14.11.2019
Ach jo musim rict, ze diskuze posledni dobou je nekdy fajt hrozna, porad jen stezovani a psani toho sameho. Proste letos prsi vice na vychode, nez na zapade, tak to je do te doby, nez se to zmeni. Na Morave ted bude tepleji nez v Cechach, opet, do te doby nez se to zmeni. Chci tim rict, pojdme zkusit opravdu diskutovat a ne si jen stezovat, stejne tim nic nezmenime. No a dawea samozrejme brat s nadhledem, on neumi psat normalni prispevky, chce jen provokovat, to je cele. Proto slibi, ze se zkusi polepsit, a pak bude za chvili psat to stejne, tak to proste je.
No, koukal jsem teď na předpokládanou sněhovou pokrývku na Ventusky, je mi zaprvé divný, že na Slovensku to nekreslí skoro nic, pak to ukazuje něco v okolí Šumavy a to něco pak do 20.11. uplně zmizí, takže sníh teda neřeším, doufám jen, že bude nějaká voda z nebe padat, a je mi uplně jedno, jaké bude mít skupenství.
Když vidím výstup Aladina, tak si tak říkám, že mi ani nevadí, že to u nás spadne ve vodě a ne ve sněhu. Při představě toho kvanta mokrého sněhu ...... myslím, že některé stromy co ještě neshodily listy nebo jehličnany atd., by asi z toho radost neměly. Ještě teď mám v paměti, jak jedno takové vydatné sněžení mokrého sněhu polámalo sousedovi borovice. No tehdy toho bylo víc.
Srážky - myslím si, že do poslední chvíle se s umístěním a množstvím bude v modelech neustále hýbat. I když už je nyní jasné, že východní polovina ČR bude mít srážek více. Stejně příroda si to udělá po svém
To já bych si to s Čechami klidně vyměnil
Ale teď vážně! U mě v Brně prší každý týden a celkem mě to nevadí co mě ale vadí je že v Čechách neprší buď vůbec a nebo slabě a tato níže bude se srážkami obdobná.
Já za sebe chci říct že bych v Brně vzal stokrát lépe sníh s deštěm než déšť který Čechy potřebují. Já nechci hromadu sněhu ale lepší rozložení srážek kterých bych se nejraději rychle zbavil, ale bohužel to nejde a já pouze můžu doufat že se i u nás na severu Brna nakonec smíšené nebo možná i sněhové ( Noc na středu) srážky objeví
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.