Tady máme opačný problém. Sliboval jsem si od oteplení a následného ochlazení zpevnění horní vrstvy sněhu. Pohyb po neupraveném terénu je obtížný i na běžkách. Teplotě se nad nulu nechce a v odpoledních hodínách už má zase mrznout. :-(
Zítra přijde asi moje největší zklamání v historii. Budu koukat z okna na provazy vody při teplotě jen lehce nad nulou a říkat si, být tak o stupínek chladněji... achjo
Vzpomeňte si na situaci někdy z prosince, kdy mělo v jižních Čechách napadnout přes 20 cm a v reálu spíše pršelo a výsledkem bylo 5 cm a to ne všude. Bylo by fajn, kdyby spadlo aspoň těch 10-15 mm, tedy do 15 cm. U nás na Z sice bude nejchladněji, ale taky máme z Čech nejmenší šanci na větší příděl sněhu, pokud se to nějak nepřetočí. Hlavně nějaké srážky, kdo ví, jak to bude potom. Zima už asi nepřijde.
Jestli vyjde předpověď dle GFS, tak je už trochu po zimě a právě se to láme. Sněhová pokrývka zřejmě vyvrcholila. Týdnem s teplotami 5-10 stupňů by na horách odtála podstatná část a nevím, jestli by přišly ještě tak pěkné podmínky jako v lednu, aby ještě něco významného napadlo. Naopak se postupně začne prosazovat slunce, delší dny atd.
Ondra83 U nás už také sněhová pokrývka vyvrcholila nejvíce sněhu bylo u nás 12.1 konkrétně 31cm a tak už to asi zůstane teď už máme 7 st. a sníh doslova mizí před očima a zítra čekám do těch 20cm přes 20cm už by to jít nemělo
Předtím dával Aladin doslova přívaly sněhu pro celé Čechy, teď už ubírá. Sněžit bude dost, ale zas tak horké to nebude. Čekám v Polabí kolem 10cm s tím, že to bude nejvíce od začátku zimy.
Polední Aladin znatelně posunul teplo zpět na východ a opět zasypává Čechy sněhem, bude to zajímavé. Na Vysočinu dává i hardcore časně ranní trojhodinovku s 15 mm
Ondra83 No tak to jsem nečekal takové intenzity přímo nad námi to se jen tak nevidí a teplota by měla být taky ok jen se obávám aby to nebylo s dalším výstupem jinak tak uvidíme modely se ještě dost liší třeba GFS počítá s nejsilnějšími srážkami na sv Čech ale tam to bude spíše po většinu dne v dešti