Diskuse o počasí Sněžení a kalamita neděle 3.2.2019
aura333
Ze střední Moravy potvrzuji, ještě v 7 to vypadalo pouze na déšť, ale teď teda sype slušně i přes mokrý povrch sníh drží, teď už i na cestách a budou už 2cm, jestli tohle nějakou dobu vydrží tak máme zaděláno na pořádnou vrstvu sněhu. Jinak ty bouřky v trvalých srážkách jsou opravdu zajímavé, tohle jsem v zimě ještě neviděl.
Jojo, Morava a Slezsko si bude celou noc užívat U nás už to pomalinku odchází. Každopádně těm srážkám, co jsou teď na západě, se vůbec nechce na východ, tak jak to ukazovaly modely. Pomalinku se navíc ty srážky zmenšují.
Jinak u nás napadly zhruba 3 cm sněhu, ještě sněží, já doufám, že ještě nějak zázračně v noci něco napadne.
Shark26
U nás třeba prší a sem tam sněhová vločka, o kousek dál husté sněžení ale na bahně a vodě se to nedrží, takže bych byl opravdu opatrný s tím, kde si kdo bude užívat ten sníh v Čechách byl plošnější, něco, jako minulé pondělí u nás na jihu. Sněží od vyšších poloh, nebo v místech, kam už pronikl chladnější vzduch, možná do rána se to bude držet všude, a bude po delší době bílá většina ČR.
Ondráš*
Já vím, před chvílí jsem se vrátil z Břeclavi, kde již sněžilo, u nás je to zatím mix, ale není to žádnbá intenzita, takže než se to začne zachytávat na té vodě co všude je a blata. A navíc srážky se začínají stáčet víc k východu, takže u nás to nemusí ani velmi kydat.
Kubado
Však to píšu, že sněží buď od vyšších poloh, nebo tam, kde už pronikl chladný SZ vzduch.
U nás dnes napršelo 6,6 mm ,už se ale srážkoměr zastavil a jen sněží ,problém ale je že teplota už přestala klesat a zastavila se na 0,3° a jelikož je zem dost prohřátá,včera bylo až 11°,tak ten sníh pokud se víc neochladí,asi brzo bude odtávat...
Momentálně asi 3 cm sněhu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.