Na západě ty srážky stojí na místě, tam ještě dost nasněží. Střední Čechy jen drobně poletuje. Od 12:00 víc roztálo, než napadlo v nížinách, krom JZ. Výstraha pro střední Čechy mi prijde zbytečná.
Tak na to , že u nás nebyla oranžová výstraha tu od rána neustále vydatně sněží , už to je kolem 20 cm nového čerstvého sněhu a dle radaru ještě sypat bude.Tohle je ta pravá zima , se starým sněhem jsme na čtvrt metru. (Karlovarsko )
aura333 Celé to bylo posunuto o něco víc na západ než se čekalo. Z velkých měst měla mít nejvíc Praha, nakonec to bude spíš Plzeň. Trošku to připomíná situaci z pondělí, kdy se hlavní sněžení čekalo na Slovensku a nakonec bylo na Moravě.
Také v Plzni sněžení zesiluje a teplota klesá. Do rána by mohlo být přes 20 cm (aktuálně 16 cm), což by bylo poprvé po 9-ti letech (naposledy bylo v Plzni přes 20 cm sněhu v roce 2010).
Tak jsem zvědavý ještě na večer..nový GFS celkem přesně vykreslil stávající srážky, které se odpoledne usadily na západě, ale právě ty by se mezi 17-18h měly dát do pohybu směrem na východ a ve středních čechách díky tomu i s Aladinem ještě hází 4-5mm srážek do 3h v noci.
U nás pořád mrholí ale teď to začalo namrzat a tvoří se nebezpečná ledovka a zdá se mi že se ty srážky od V posouvají pomalu k nám tak snad začne už sněžit krucinál