Diskuse o počasí Ochlazení od 18.1.2019
palma
Jéé mě taky inspiroval, že jsem se musel jet projet kolem, což mi nevadí, protože Kačicema jednou za čas projíždím. Ta zahrada je jak fata morgana. Zatím mám teda jenom Trachycarpus wagnerianus a fortunei v květináčích a mrchy rostou pěkně pomalu. Zkoušel jsem i venku před 3 lety, ale to se fortunei spálily všechny listy
Jo jo, víc jak -12 jim už vadí, do -15 stačí zamotat do textilie nebo zapytlovat, ještě nižší už chce topit kabelem apod..mám na zahradě banány, trachykarpy, agave. opuncie, cilindroopuncie, yuky... vše se zatím tenhle rok drží bez topení.. je tu tedy nadále subtropická zima .
No a ohledně letošní zimy mě předpověď zatím docela vyhovuje
Jak jsem psal a teď kontroloval, nejvíc jsem tu měl -9, a přes den tu nebylo pod -5, takže pohoda.
To docela hezky ukončuje ty neustálé hádky tady, kdo co predikuje na deset dní dopředu, plus poznámky, kam že zmizeli zastánci teplé varianty, nebo, kde že jsou zimofilové, no my v nížině máme zase zimu naprd, zatím, a ti na horách mají zásobu sněhu,která tu trochutepla přežije...takže mají zatím prima zimu. A co jaro, jaký bude??
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-nekterych-mi...
tak to jsem zvědaví zda mu ta kříšťálová koule nekecala
Zima u nás trvá prakticky už půlky prosince (až na dvě krátké oblevky), takže spokojenost. Dokonce včera večer slabé sněžení, ale z toho byla tak centimetrová vrstva nového sněhu. Další srážky se chystají na víkend.
Otázka je, kdy má přijít oteplení. V nejbližším týdnu tam nic nevidím Pán bude věštec, ale trochu souhlasím. Bez pochyby přijde oteplení nejpozději do konce března
Jo a urážkami si to jaro nepřivoláš
O víkendu se oteplí v nížinách Čech až na +6°C. Ale vývoj příští týden je nejistý. Modely lítají sem tam. Poslední GFS nakreslil dokonce na příští pátek profuk z Afriky a na jižní Moravě až 12-13°C. Kdežto Ecák zase dává celkem slušné mrazy. Další výstupy budou zase úplně jiné. Prostě modely to teď nedávají a co bude příští týden je nejisté. Tento víkend až do pondělí je víceméně jistá obleva v nížinách. Ale ono stejně nemá co tát, tak je to jedno.
No koukám, že jižní vítr se transformoval.
Nepotřebuju být odborník jako v ČHMÚ nebo jako paní Honsová (je to jen můj koníček). Mně stačí pohled ven. Už od půlky prosince zima.
Mimoto modely momentální hází všechno možné, takže je jasné, že může přijít cokoliv.
A poprosím moderátory o eliminaci urážek. Skutečně mě nebaví být urážen nějakým "člověkem" z Brna. Díky
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.