Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Oteplení, zpočátku ojediněle i tvorba ledovky

Diskuse o počasí Počasí na letošní Vánoce

# 17.12.2018, 19:02

Shark26 Nejlepší je si vybrat model GEM, kterej funguje jako generátor stupidních nesmyslů, to se vám vašnosto povedlo.. :D

# 17.12.2018, 19:20

At uz to bude jakkoli, pozitivni je uz jen ten pocit, ze se zacnou pomalu dny prodluzovat. Uz at je jaro a slunce. Ta sediva deprese a mrtvo to je hruza.

306
# 17.12.2018, 19:37

Body_Link
Já vám všem přeji nadílku, protože to tady má pak úplně jinou atmošku, ta středa byla v Jihlavě ikonická, na ulicích auta, busák narvanej, jen houkání sanitek, posílám foto z Jihlavy z busaku ve středu odpoledne.

# 17.12.2018, 19:45

Krásné. Tady dneska překvapivě pár minut chumelilo i když na radaru nic nebylo.
Jako pro mě jsou tyto dny úžasné. Pod mrakem a po těch 8 měsících Sahary a světla je to vítaná změna. Tak užívám každý moment. :D

# 17.12.2018, 20:04

Mráz a sníh
Presne tak, uprimne nechapu co nekterym vadi na tomhle pocasi, dokonce i ti co si prali mene slunce ted nekteri nadavaji, nechapu tu obecnou nenavist vůči NO, a tak podobne. U nas uz asi mesic teploty az na male výjimky kolem nuly, do toho sem tam i nejaky srazky, dvakrat nebo trikrat i trocha snehu, jedna mrznouci mlha, slunce jen výjimečně, no proste neskutecna bomba, zvlast kdyz clovek vi, ze pristi rok zase pojedeme na novo, pokud se nestane nic zvlastniho. Proste uzivejme tohi co je, i kdyz to urcite neni idealni, tak aspon neci, pro me osobne muze byt mnohem hur a i kdyt srazky nejsou tak ja jsem proste rad i za to, ze jsiu teploty uz dlouho normalni a rozhodne nejsem jako dawe, kterej si preje leden s 15 stupni, pokud nebude snih, to je uplne mimo:D

# 17.12.2018, 20:23

Na nízké oblačnosti nic špatného nevidím. To je prostě počasí, ale letos toho tepla bylo příliš. Takže jsem rád i za takové počasí. A když do toho občas zasněží a bude i mrznout, tak paráda. Samozřejmě by mohlo být lépe, ideálně opravdu bílé Vánoce ve všech polohách s denní teplotou pod nulou a aspoň 30 cm, to by byla zimní idylka. Ale pořád je i to současné počasí lepší než kdyby svítilo slunce a bylo kolem deseti stupňů.

# 17.12.2018, 20:33

Mráz a sníh
30cm vam s radosti prenecham. My co jezdime denne do prace a mame radi trochu relativniho pocitu bezpeci na silnicich snih radi uvitame snad pouze o vanocich. Nastesti priroda si to stejne udela podle sebe a vse ostatni zde je pouze pranim. Mimochodem nejak posledni dobou ubylo i zimnich ptaku. Treba tady u nas mezi Terkickem a Zermanicema jsem skoro zadne nevidel. A kdyz jedu do mesta, taky nic moc. Nejake vysvetleni? Kdysi si pamatuji hejna.

5
# 17.12.2018, 20:37

Mráz a sníh

No u nás těch 30cm skoro bylo a teď nějakých 23cm, takže idylka krásná, bohužel na Štědrý den nebude z těch 23cm skoro nic, od pátku změna a za ty 2 dny to sleze skoro všechno při nonstop dešti a teplotách až do +8, lepší kdyby to tálo pomalu, aby šlo vše do země.

# 17.12.2018, 20:41

Zásadní moment, nastane v pátek ve 23:23 a tím je slunovrat. Vánoce jsou jakýsi komický paskvil, návyk který katolická církev nasadila do hlavy svým ovečkám.Měl by být všem nakaženým vyoperován pravdou o tom, že se nikdo důležitý 24.12 nenarodil a už vůbec ne Ježíš..:D Budu slavit to, že hrůza zimy, se obrátila k lepšímu a blíží se její nevyhnutelný konec.:D Na lež by sněžit nemělo, oteplení je spravedlivý trest. !

# 17.12.2018, 20:41

Do práce dojíždím autem 60 km denně a ještě ani jednou jsem se nebezpečně necítil. No jo pravda, moc českých řidičů tu nejezdí :D

Vždyť se zima teprve rozjíždí, máme před sebou skoro tři zimní měsíce, kdy nás mohou překvapit kalamity, silné mrazy a hromada sněhu a hlavně vytoužený vzduch od S nebo SV.
:D

# 17.12.2018, 20:46

Mráz a sníh Že prý máme před sebou , tři zimní měsíce, už nepijte ten biolíh.. !:D Meteo zima začíná 1.12 a končí 28.2 vy meteo diletante.:D

25
# 17.12.2018, 20:46

South wind
? Nepotřebujete odbornou pomoc? :D

# 17.12.2018, 20:49

Shark26 Copak ? Model GEM vás zklamal ? Vy vždycky vsadíte na aušus..Zima bude jen v něm, vlezte si do něj..:D

87
# 17.12.2018, 20:54

Mráz a sníh
Někde inverze dnes znamenala krásné slunečné počasí i s těmi 30 cm sněhu a sáňkovačku přímo na protažených komunikacích. Škoda že toto počasí nevydrží až do Vánoc.

34
# 17.12.2018, 20:57

Shark26
Proč by potřeboval odbornou pomoc? Má pravdu. Mrazy a sněhy můžou milovat jenom lidi co mají možnost se na to pouze koukat z okna. Kdo v tom musí pracovat a trávit hodně času tak má trochu jinej názor. Já jsem moc rád, že naše země se pomalu blíží ke klimatu jaký měl ve 20. stol. třeba středo-sever Itálie. V létě 30°C a :slunce: a v zimě 10°C a :prsi: kdy si příroda hezky odpočine, nabumbá se a je ready na několikaměsíční párty počasí. A jde to i bez mrazů a závějí ;-)

87
# 17.12.2018, 21:01

South wind
Slunovrat statisticky zahajuje nejchladnější týdny v roce. Kdo by chtěl tvrdit opak je demagog.

# 17.12.2018, 21:05

V práci taky v zimě musím často do sněhu a nijak mi to nevadí, pořád lepší než déšť (pokud beru pracovní hledisko).

Zima je krásná, vzduch je čistý, příroda spí a všechno je pod sněhem. Ideálně různé bakterie a klíšťata vymrznou a na jaře je potom dost vláhy a podzemní vody jsou naplněny. Jestli něco není normální, tak letošní počasí od dubna do října. To opravdu pro naší oblast není normální.

Krásná fotka ROFA. U nás taky sáňkují děti, led na rybníku je pevný a krásně se bruslí. Prostě předvánoční pohoda.

25
# 17.12.2018, 21:07

Na.Guru
V tomto Vám váš názor neberu, ale já jsem spíš to směřoval k té přednášce o Vánocích :D

ROFA Statistika je se změnou počasí mrtva, má cenu salátového vydání, již nepotřebné učebnice.

ROFA
Bohuzel ano, ale taky se to konecne otoci a i kdyz bude asi jeste dost mrazivo, nic to nemeni na tom, ze je zase o neco bliz party time a krasne pocasi. V tom humusu ted fakt romantika venku jak prase. Jinak Na.Guru plne souhlas. Ps. Dnes jsem videl plakat s napisem "vyprodej zimnich pneu, vyprazdnujeme sklady" to se tak krasne cte :) hned byl dalsi zatazeny den veselejsi :cool:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.