Diskuse o počasí Sněžení 6.3.2018
V okolí Prahy čistě sněží nebo padá mokrý sníh.Z Radonic oznamuje uživatel že tam mají 4cm a tu čistě prší,nechápu
Tak už jde vyhodnotit tu včerejší předpověď z modelů na Ventusky: http://diskus...tml#msg477788
COSMO - mimo, dal srážky na západ, kde sníh nepadal
GFS - mimo, podhodnotil srážky ve středních Čechách, nadhodnotil na východě
ICON EU - jednoznačně nejlepší předpověď, které mnoho vytknout nejde
Podobně mimo byl i Aladin.
U nás už 6 cm nového sněhu
Já bych ještě s hodnocením počkal.U nás sněží mírně a ještě dlouho bude.
U nás dnes ráno sněžilo a napadl poprašek. Ten přes den téměř roztál, protože bylo 1,5 °C. Ale od cca 14 hodin nepřetržitě sněžilo až do večera. Zpočátku to nedrželo, ale nakonec napadlo okolo 3-4 cm sněhu. Je to za celou zimu nejvyšší sněhová pokrývka, co tu máme. Celkem letošní zimu sněží počtvrté, ale kromě dvou dnů před Vánoci se zde nikdy sníh neudržel déle jak 24 hodin.
V Čechách je tahle uplynulá zima nejhorší na několik let. Přitom Morava si stěžovat nemůže, zde byl letos sníh celkem často a to i na jižní a přes 10 cm. V okolních státech taktéž několikrát vydatná sněhová pokrývka. Troufám si říci, že Čechy jsou na tom i z hlediska Evropy možná nejhůře.
Překvapilo mě ale taky, že na severu od nás pršelo odpoledne a zde pouze sníh.
No tady kromě nočního minipoprašku byl přes den jen jarní déšť.
Sníh tady tuto zimu sice ležel celkem asi 23 dní,ale bylo ho málo,jen 5 cm max.
Asi to bude nejmíň za těch 36 let..!
Ono to sněžení z poloviny února bylo z jižní Moravy,a postupovalo dál na SZ, u Přerova ještě 10 cm,pak to nějak sláblo a na nás zbylo jen těch 5 cm.
Ani mráz v letošní zimě nebyl pořádný,jen -13,5°.
Tak nakonec jsem měl pravdu,že napadne 7cm.Stále sněží ted je 6cm sněhu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.