Zde můžete diskutovat o sněžení, které zasáhne v úterý 6.3.2018 ČR.
Diskuse o počasí Sněžení 6.3.2018
Vypadá to solidně, u nás i pod 500m nakonec celodenní mrazy až do středy 7.3. a možná dalších několik cm nového sněhu, bruslí se všude možně a na běžky v 1. týdnu v březnu jsem u nás ještě nikdy nevyrazil, už teď jsou problémy na silnicích se sněhovými jazyky, na tu bídu o Vánocích a na Silvestra nakonec fajn zima.
Tak nevím. Co jsem zhlédnul předpověď u nás, Kunžak, tak to na žádné velké sněhové srážky nevypadá. Nějak nás to mine a dále taky jak se sníh udrží. Ale zima ještě trvá a třeba nás ještě překvapí.
Dnes ráno (5.3.2018) je mlha a mrholení, které namrzá. Silnice vcelku kluzké. Dnes jsem se díval na předpovědi na Aladinovi a Kláře. Shodně předpovídají, že by nějaký sníh měl napadnout. Kolik, jak dlouho vydrží, se uvidí.
alka
Mam stejny nazor sousede... Zitra spadne do 10mm srazek, coz je sice za 1 den vic nez za cely unor dohromady a napadnou tak 3-5cm snehu, ale je to docela zbytecne...V druhe pulce tydne se jeste vice otepli, takze nic nevydrzi... Ale pravda, ze voda je potreba, takze tak uplne zbytecne to neni...
věřím, že zítra bude padat sníh s deštěm a udělá se taková prima humus kaše. Věřím že to bude hezky namrzat, protože podklad je po mrazech slušně vychlazený a oteplení??? Oteplení bude,ale zase ho o den, dva, tři posunou
Každý model to vidí jinak, viz srážky do zítřejších 16:00: http://www.ve...t=20180306/15
Ta výstrahu od ČHMÚ je docela podivná.Proč SZ a Z Čechy nemají také výstrahu před sněžením když srážek by mělo být stejně nebo dokonce více než na J Moravě.A když se podívám na nulovou izoternu tak ta ukazuje že na JZ Čech a na SV Čech bude hranice sněžení docela vysoko cca 500m.n.m.Naopak na SZ Čech a na J Moravě je nulová izoterna nejnižší.Navíc na SZ vydrží slabé sněžení až do středečního rána.Já si myslím že těch 7cm tu u nás napadne,na horách až 15cm.Ale stejně to do čtvrtka všechno roztaje.
Aktuálně jsem projel půl Vysočiny a je tady pohádkově, někde námraza a teploty mezi -4 a -3, takže tání nehrozí, na česnek.zahoně mám až 10cm sněhu, v MB celou noc padalo mrznoucí mrholení, severněji na Vysočině slabě sněžilo, no jestli zítra nakydá 8cm,tak to bude naprostá fantazie.
Upravena výstraha na ledovku - platí od 5.3. 20:00 do 6.3. 11:00 pro Jihočeský kraj (kromě okresů Strakonice a Prachatice), od 6.3. 2:00 do 6.3. 12:00 pro Moravskoslezský, Zlínský, Olomoucký a Jihomoravský (pro okresy Brno-venkov, Hodonín, Vyškov).
Výstraha na sníh platí od 6.3. 3:00 do 6.3. 17:00 pro Prahu, Středočeský, Vysočinu, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský a Moravskoslezský (okresy Opava a Bruntál)
Večerní Aladin dává více srážek do Čech a nově ukazuje srážky i po celou noc na 7.3. Většina srážek by měla být ve formě sněhu.
Tak to vypadá, že Prahu čeká sněhový vrchol zimy. U Muzea by mohly napadnout až 4 cm čerstvého sněhu! Já bych to viděl na vyhlášení kalamitního stavu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.