zimník. Ta teplota je opravdu hodně vysoko, na druhou stranu tam kde silně sněží rychle klesá. Mrkněte třeba na Kobylí, jen asi 170 mnm a už mají jen 0,8 a při zemi rovnou 0, stejně tak klesla teplota i v Břeclavi. Pokud budou srážky silné tu teplotu si srazí.
zimník. Aha ale nezoufejte u vás taky něco napadne. Při vydatném i trvalém sněžení teplota klesne i o 4 stupně za hodinu podobné to bylo 31.1 2015 ráno 4 stupně a sněžení za hodinu -1 a bylo bílo!
vše jde úplně mimo, a navíc ten sníh moc dlouho držet nebude, vždyť je mokro! EDIT: Sice u nás sněží celekem slušně, ale nedrží se to protože je nad nulou! Brňaček No jo, musíte nás povzbuzovat, jestli ráno nebude bílo, vezmu primalex!
O tom kde a kolik bude sněžit se teď rozhoduje na hranici ITA+AUT+SLO, jinak JM kraji ten sníh s deštěm úplně nezávidím, lepší je mít chladněji a aby ten sníh aspoň trochu vydržel. Jinak Brno Tuřany aktuálně +0,9 a Kraví hora +0,6 -to by se sníh mohl držet, ale je opravdu mokro a půda je docela teplá (v 5cm kolem +2,5). Oteplení př. týden nevypadá na dlouho, už o dalším víkendu to vypadá na návrat mrazů.
Tak už sem chtěl říct že přestává, ale to přestane, až zmizí ten ocásek co na nás kydá No nic, já jdu spat, tak snad ráno nebudu muset použít primalex. Zatím se to drží na střechách, na trávě, na autech, a i na chodníku a na silnici začíná byt srajda
U nás se v noci vyskytoval střídavě sníh a sníh s deštěm. A do půl jedenácté a pak po páté ráno se jednalo jen o déšť. Takže zatím žádná sláva. A napadl poprašek mokrého sněhu.
U nás taky zatím propadák,ale stejně to jedno,vždyť teploty v nížinách mají být pořád nad nulou a od příštího týdne má být až k + 8st,takže sníh sleze i ze středních poloh....
Já zas můžu potvrdit v Praze klasické pražské nekonečné ošklivé podzimní počasí - mlhavo, deštivo, +2°C. Jsem zvědav jestli se zde do konce roku dočkáme prvního sněhu, jinak by to byl asi rekord.
Podzim je prozatím v Praze hodně hodně sychravý, obden nějaké přeháňky/mrholení, dost zataženo, ale pořád 3-6 stupňů, počasí hodně o ničem Se těším snad i na ty 1-2 dny mrazu, aby se člověk na chvíli přestal prodírat bahnem. O sněhu radši ani nemluvit.
Předpověď krom těch 2 mrazivých nocí/dní bohužel vypadá pořád stejně... pomalu horší jak někde v Anglii