V brněnském Jundrově to skončilo propadákem, napadl jen mokrý poprašek břečkovitého typu a nyní už je v podstatě všechno pryč. Okolní kopce zaznamenaly pár cm... Zajímavé je, že vesnice poblíž Brna mají až 15 cm, u nás ale byla teplota po celou dobu sněžení zhruba +1 °C, takže je jasné, proč to dopadlo takto...
Dnes ráno jsem nevěřil vlastním očím,-8 na náměstí,kde dole u řeky bývá i o 5st. méně, ještě před hodinou v Jaroměřicích n.Rok. -7, ledové a sněhové království, paráda.
no GFS tam nazančuje fén na druhou polovinu příštího týdne,to by západ nějaké to sněžení mohl dostat,kdežto my na SV předjaří,ale je to ještě daleko tak uvidíme...
Zima ještě pořádně nezačala a někteří jí odepisují. Já jsem spokojen, konečně lepší začátek zimy než v minulých letech. Celý den tu sněží a je to pohádka. No a příští týden to oteplení bude lehké, nic vážného.
zimník. Jak můžete hodnotit zimu v den kdy začala. Jinak za mě teda nádhera. Celý den slunečno, 3cm zledovatělého sněhu, krásný 1. zimní den, a to jsem v nížinách.
Zimák007 Ano taky mně to překvapuje. Někteří si pletou pojmy podzim/zima. Já jsem byl s podzimem jako celkem spokojen a zima začala dnes. U nás svítí sluníčko a je +1. Na tom nevidím vůbec nic špatného... Takže zima (těch prvních 14 hod) zatím super!!
zimník. OK, já dosavadní zimu tedy taky rozdělím na dvě poloviny: První 0-7 hod - docela zima a mráz. Druhá 7-14 hod - vylezlo a svítí sluníčko, takže super!
U nás se přes den dostala teplota slabě nad nulu, trochu sněhu tedy ubylo, ale stále je zde asi kolem 6-8 cm sněhu, na některých místech až 10 cm sněhu(zvláště na střechách , kde je až 15 cm sněhu ) Dnes ráno žádný velký mráz nebyl, bylo kolem -1 stupně, dopoledne se ochladilo na -2 st, potom se ale oteplovalo. Noc na zítra ale bude určitě mrazivější, aktuálně je zde skoro jasno a už teď teplota rychle klesá, teď je zde - 2 st. Ráno bude podle mě kolem -6 stupňů, tedy pokud se nezatáhne
Aktuálně na náměstí -7, u rybníka -8, ráno jsem neotevřel pomale auto, ve stínu byla při zemi max. 0, sníh slehl na nějakých 6cm, ale ty krápníky na stromech byly boží.