honza13
Zima tu vždycky byla, je a bude "Zimna byla vždy vnímána jako období nedostatku a nouze" Správně jste podotknul BYLA. "A bílé vánoce ..... proboha o čem jsou dnes již vánoce" Snad nemáte děti. "je tu antarktida a tam je jistota" větší jistota je ale Itálie, Řecko a další státy poblíž rovníku, zimu nezrušíte! ;D
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2011/2012
Zimu nezruší nikdo, může se ovšem zrušit sama. To se musí přiznat. I kdyby byla opět jedna z teplejší zim, (pokud se názory výše opírají o současné výstupy modelů, tak to je mi už jasné, ale pravděpodobnost, že to vyjde je nízká) tak zas později přijdou zimy chladnější. Bylo to tak vždy.
Také tu byla zmíněna kompenzace, což je právě ono. Dobré je se podívat na mapy z historie, kdy byl na Vánoce sníh a kdy ne. Byly zimy, kdy byl na horách a málo, byly zimy, kdy byl na celém území.
No a ke sněhu o Vánocích - kdo nemá rád zimu a sníh, tak je opodstatněný názor, že je to "blbost" a podobně. Ale sníh je s nimi prostě spojován, to vidíme a slyšíme všude. Když jsou Vánoce v našem mírném pásu zrovna v zimě, tak je s nimi spojován sníh, i když se často prosazuje pravidelná předvánoční obleva. Kdyby byly Vánoce v říjnu, byly by spojovány třeba s mlhami. Btw. Co je lepší: pošmourno, mrholení či slabé sněžení, mlhy a teploty tak +4 až -2°C nebo sníh a ojíněné stromy a teploty pod bodem mrazu? Je jasné, že je to věc názoru a situace, ve které se člověk nachází = v terénu nebo u kamen doma.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/clanek.ph... nic moc
filip
kuba
Právě ta zima bude, ale srážky jsou v nedohlednu skutečně. Je to nejistá situace, do doby než TV "neuhne" tak bude prostě suché počasí s nočními mrazy. Ale změnit se to právě do konce měsíce náhle může.
Listopad bude ale velmi srážkově podprůměrný, takže srážek moc nespadne. Velmi dobře si pamatuji, na předpověď někdy v září, že bude listopad naopad srážkově nadprůměrný.
Sa mi páči ako vždy každý najprv hovorí že bude studená zima a zrazu keď je november a na žiadne ochladenie to zatiaľ nevyzerá tak už začne polovica vyplakávať že bude zima ako 06/07. Keď niekde predpovedajú ochladenie tak každý píše že sa to určite zmení a z ochladenia nič nebude ale keď vidíte na predpovedných modeloch teplo aj o mesiac tak sa to určite musí naplniť. Nepoviem keby je polovica decembra a stále takéto teplo a sucho. Tiež dúfam že bude studená zima a hlavne veľa snehu. Podľa mna sa ochladí niekedy na začiatku decembra.
Zdravím všechny příznivce počasí, meteorologie, bouřek apod. Jaká je moje předpověď na zimu 2011/12? Vycházím už čtvrtým rokem z kalendářů, které si můj taťka píše počasí od roku 2005. Kupodivu mi ta svoje dlouhodobá předpověď vyšla, ikyž to mělo pár menších odchylek. Například jsem typoval, že toto léto se bude rovnat létu roku 2008 (ve zkratce to napíšu - tzn. hodně deště, málo slunka, ke konci prázdnin a začátek školy už bude hezky - jak naschvál), tohle mi vyšlo, jen ta odchylka byla taková, že jsem takové teploty, kdy bylo přes 35°C, neočekával [byl jsem zrovna v Řecku a musím říct, že tady v ČR bylo místama tepleji, než tam (Řecko Paralia 30-33°C)]. Rok 2010 byl podobný roku 2007, tj. v polovině července horka. Pak už nic moc. Tohle mi také vyšlo. Vezmeme si ještě léto 2009, který byl opravdu nádherný a byl z části podobný roku 2006. Odhad byl taky s 90% správný. Ale zpátky k zimě. Zatím je to podobné jednomu roku - nádherný podzim, takže když prolistuju kalendáře, tak by ta pravá zima měla začít až po Vánocích. Do konce prosince zima nic moc, nedivil bych se, kdyby Vánoce byly na blátě, což by bylo blbé. Když už zima, tak ať je přádná! Ale pak by si to zima měla vynahradit a dohnat . Navíc co v dešti, když sněží dá se chodit venku a je to kouzelné. Toť můj odhad, věřím že to znovu výjde .
MĚSÍČNÍ VÝHLED POČASÍ OD 11. LISTOIPADU DO 10. PROSINCE 2011
Období jako celek očekáváme teplotně nad/průměrné, srážkově podprůměrné.
I. Dekáda 11.11.-20.11.:
Jasno až polojasno, zpočátku ojediněle postupně místy zataženo nízkou
oblačnosti. Ojediněle mlhy a mrholení nebo i mrznoucí mrholení. Nejnižší
noční teploty +1 až -5 st., v závěru období kolem 0 st.C. Nejvyšší denní
teploty 3 až 9 st., uprostřed období kolem 3 st.C.
II. Dekáda 21.11.-30.11.:
Zpočátku zataženo nízkou oblačnosti, ojediněle mlhy a mrholení nebo déšť,
místy až polojasno. Postupně většinou zataženo s občasným deštěm nebo
přeháňkami, které budou přecházet ve srážky smíšené nebo a sněhové.
Nejnižší noční teploty zpočátku +5 až -1 st., při celonočním vyjasnění
kolem -3 st., postupně +2 až -4 st.C. Nejvyšší denní teploty 5 až 11 st.,
postupně 0 až 6 st.C.
III. Dekáda 1.12.-10.12.:
Oblačno, později i polojasno, místy se srážkami, zpočátku dešťovými,
postupně většinou sněhovými. Nejnižší noční teploty zpočátku +4 až -2 st.,
postupně 0 až -6 st., při celonočním vyjasnění a na sněhové pokrývce
až -10 st.C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 3 až 9 st., postupně
-2 až +4 st.C.
krakonoš
Tak jestli to bude pravdivé,jelikož předpověd od Dášy je trošku jiná.
Dlouhodobé předpovědy jsou naprd a tahle situace,jak má být je také na prd.(takže sníh bude přát určitě na horách,pokud bude dostatek srážek sněhu,když mají být takové výkyvy teplot)
V tv na Nově jsem uslyšel zprávu,že sněžit začne za 2 týdny.(tedy 24.11.2011)
Ta tlaková výše nás všechny ještě pořádně vytočí
Aby zde ještě počátkem prosince se neřešilo, kdy už konečně přijdou první srážky.
Osobně tomu dávám dlouhéééééé trvání. Ona má neobyčejnou sílu. Však uvidíte
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.