Diskuse o počasí Jaká bude zima 2011/2012
Zdravím z Fiordlandu
Tak hlásím že tady už máme první (nebo spíše poslední) sníh za sebou, sněžilo v pátek a v sobotu, a nad 400 mnm se vytvořila sněhová pokrývka místy přes 20cm vysoká. Od zítřka opět návrat jara.
tady pár fotek: http://iwag.blogy.in-pocasi.eu/Navrat_zimy_Fiordla...
Každý dnem je jisté,že inverze se zdrží u nás a zima se vzdaluje!Žádná změna ani po 20.listopadu,možno,že inverze vydrží až na začátku prosince!Hod přepoklady nejsou optimalní k zimě,nikdo ani modely to určitě neřeknou,kdy na 100% zima u nás zavane,příjde a na jákej čas zůstane.Střední Evropě je sucho,za to jz Evropy(Italie-Francie-Alpy),drtí silné deště a mohutné záplavy!Pro Itálii už podruhé za 2.týdny!
jako byste nebyli všední. Nepřichází většinou po dlouhých deštích krásná počasí (obzvlášť tento rok)? V polovině července to taky nevypadalo zrovna nejlépe pro zbytek léta a jak krásně ještě bylo. Že teď skoro nefoukne vítr, nespadne kapka a nemrzne neznamená že to takhle půjde dál až do února.space
Já myslím, že je to tak každý rok. Na přelomu listopadu a prosince nebo někdy ze začátku prosince přijde pořádná zima, snad i se sněhem. Listopad je vždy tak proměnlivý a kdyby už od začátku listopadu byl mráz a sníh, tak by určitě zas plno lidí nadávalo, že se jim zas tohle nelíbí.
kuba
Kdyby jsem to bral vážně,tak to bude o hovně.Nejdříve mrazy,pak tuhé mrazy 3-4dny,pak pozvolné oteplování,pak mírné ochlazení a kolem 8-9.12.2011 oteplení a celku brutalní(kolem +13°C),zřejmé jz proudění,jak ten mrazivý vzduch vytlačuje zpět sv..
Tomu já nevěřím,jelikož tenhle model už předpovídal celedenní mrazy už v listopadu.
Budem muset vyčkat další týden,i když změna nepatrná nakonec bude.(Od soboty kolem +7°C ve dne,v noci kolem -1°C)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.