Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011

828
# 09.11.2010, 16:13

No, dnes to vypadá, že až od 22.-23.11. přijde citelnější ochlazení. Věřím, že přijde, ale ještě ne to pravé. Za 10dní to může být uplně jinak-to je to nejhorší.:snih: :prsi:

# 09.11.2010, 16:17

ale spis de chladnejsi vzduh a bude uz snezit doufam na aktualne lzou jak cosik never jim

# 09.11.2010, 17:57

niziny to maj blby:D

4
# 09.11.2010, 18:16

Období (1. - 10. 12. 2010)

Oblačno až polojasno, místy s přeháňkami v horských oblastech sněhové, v nížinách sněhové přeháňky pouze přechodně, jinak smíšené nebo dešťové. Ranní teploty 0 až -6 °C. Denní teploty 1 až 6 °C.

Období očekáváme teplotně: slabě nadprůměrné (průměrná teplota je pro toto období 2,4 °C) a srážkově průměrné (průměrné úhrny srážek pro toto období 48 mm).

tie denne teploty su onicom...:!!:

tak cely november nadprimerny teplotne a prva dekada decembra tiez tak dufam ze okolo 20.12 uz bude poriadna zima a sneh:)

FGh
13
# 09.11.2010, 18:22

Geograficky jsou nížiny do 200 m, to je hodně málo % území Česka.

# 09.11.2010, 18:26

jn
to je jizni mmorava a praha a jiny

# 09.11.2010, 18:28

stredni sou od 300/500m

828
# 09.11.2010, 18:37

Tak známé nížiny jižní Morava, Praha (ne celá) a Polabí. (min. výšku má stanice Doksany)

K dlouhodobé předpovědi-uvidíme, jak bude vypadat dlouhodobka zítra od ČHMÚ. Možná se ale shodnou úplně.:) Tato se mi docela líbí, ale jen za podmínky, že potom už teplo skončí a bude pravý opak.

# 09.11.2010, 18:43

to se zejtra upa zmení uz ted me grafy ukazujou od 20 listopadu k -2 dennim a 24 ma chumelet a celodenni mrazy ale uvidime

244
# 09.11.2010, 21:03

stiflerak
Já bydlim v Praze 15 minut od centra a přesto jsem téměř v 400m nad mořem a zimy tu bývaj hezký ;-) ...přitom sednu pomalu na metro co mám za barákem, jedu 5-6 stanic na smíchov, anděl a tam jsou záplavy:D

Mat
0
# 09.11.2010, 21:49

je to este daleko moze sa to zmenit no ale uvidime

828
# 09.11.2010, 22:07

Zimní počasí v posledním týdnu, sníh na Martina na horách-ale nelekněte se nadpisu tohoto článku: URL.

# 10.11.2010, 00:31

No ja už ničomu nebudem veriť pokiaľ to nebude vidieť na hodnotách teplôt na teplomeroch na našom pozemku :), ale to zase až tak doslova nie. ... No len aby sa už akosi nejako pohlo to počasie tým správnym prirodzeným zimným trendom ochladzovania a teda smerom dopredu viac viac k zime v celkovom charaktere a trende počasia najmä cez deň by sa už malo postupne viac schladzovať, no malo ale nič tomu teraz nenasvedčuje ani predpovedi na deň dopredu už rozhodne nebudem až tak veriť ako niekedy predtým najmä čo sa týka teplôt a zrážok tomu nebudem moc dôverovať ak to tu nebudem reálne vidieť a na met. stanici reálne evidovať a bilancovať to, no v oblačnosti sa väčšinou tentokrát trafia, ale aj tam sa teraz občas niekedy neodhadnú, v každom prípade už dlhodobo sledujem vietor a tak sa mi už po tom 5 ročnom bližšom a dôkladnejšom sledovaní veternej aktivity zdá že všeobecne od tohto leta je podľa mňa v mojej oblasti vietor skutočne výrazne aktívnejší, prudší, a častejší ako kedykoľvek predtím v iných rokoch čo si to pozorujem u nás si to teda z môjho pozorovania celkovej poveternostnej situácie v Dolnom Kubíne si myslím a zhrniem to k terajšku asi tak že tými neustálymi silnými a častými premenami počasia, skrátka neobvykle vysokou premenlivosťou a nestálosťou počasia ako takého a jeho celkovo akokoľvek nestáleho a neistého trendu v poslednej dobe niekoľkých rokov za sebou ako keby v úvodzovkách samo to počasie už len stále zo sebou bojovalo a bojuje a už ako keby nedokázalo a asi ani nedokáže presadiť a nastoliť pôvodné a pre nás obvyklé a bežné klimatické a poveternostné podmienky a pomeri v našom regione. No pre mňa je to na túto dobu až nepochopiteľne neobjektívne-nespravodlivé až ironické ako sa pomaly každým rokom vždy postupne dokonale zničí tá moja krásna, zbožná ilúzia mať konečne krásne a vytúžené biele narodeniny pričom si myslím že by to pritom nemuselo byť ani trochu mimo reality ved sme region Oravy a tu sa všeobecne dá o tomto regione celkovo a s pokojným svedomím povedať a teda výstižne zhrnúť že sme chladný region oproti veľkej časti SR aj výškovo v mnm sme na tom naklonení skôr k promptnejšiemu a skoršiemu príchodu prvého sneženia a zase na konci zimného obdobia sme skoro vždy aj tá oblasť toho posledného zaznamenaného sneženia a celodenne mínusových teplôt a mrazov a i trvalejšej a vyššej snehovej pokrývke všeobecne oproti značnej väčšine Slovenska, no ešte okrem blízkych regionou okolia Oravy. Aj ked už tomu opäť teraz moc neverím tak si samozrejme mám právo naivno dúfať že tento rok to už bude inak a že nie len aby bol aký taký celodenní mráz, ale aby bolo už aj niečo nasnežené a zároveň počas toho môjho dňa aby to bolo v suchom stave, nie čľapkanica teda kiež by to bolo netopiace sa aspoň pár dní v tom období samotného konca poslednej dekády Novembra aby bola skrátka krása ísť vonku počuť vrzganie snehu pod nohami, cencúle, pocit čerstvého vzduchu v ústach a jeho obláčiky pary s nich vydichujúce a skrátka taká prvá a pravá teda skutočná predzimná idyla aby už bola to je podľa mňa na zime to najkrajšie vtedy sa jej ani neviem nabažiť. A kedže sa nesmierne teším kedy vyskúšam našu novú sedačkovú lanovku na úpätie svahu Minčoľa na Kubínskej holi nad podhorským údolím nášho mesta Dolný Kubín tak len pevne dúfam že počasie k dobrej lyžovačke u nás v D. Kubíne k tomu už konečne prispeje čo do mrazov tak aj do primeraného množstva snehu a teda že už bude opäť žať svoj veľký úspech ako tomu bývalo dovtedy pokiaľ sa tie zimy takto akosi postupne nevymkli z našeho Oravského a severoslovenského normálu a štandardu, nechám sa teda radšej prekvapiť a radšej nič ani to pozitívne ani to negatívne vopred očakávať nebudem a určite je to tak lepšie ako čokoľvek očakávať a následne väčšinou veľké sklamanie, úzkosť, zúfalstvo, smútok či aj akési deprimovanie a celkovú bezradnosť s takej nemilej situácie. Tak teda peknú noc želám všetkým čitateľom in-počasia SK/CZ.;-) :) :cool:

# 10.11.2010, 08:29

tak snih se tak objevi 22 az 26

25
# 10.11.2010, 16:13

táák a už vysla predpoved mesacná aj na CHMU

Období jako celek očekáváme teplotně průměrné, srážkově průměrné.

11.11.-20.11.:
Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Přechodně polojasno
a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 3 st., později 4 až -2 st.C.
Nejvyšší denní teploty 10 až 16 st., postupně 4 až 10 st.C.

21.11.-30.11.:
Většinou zataženo, mlhavo, místy déšť nebo mrholení. Oblačnost se bude
jen přechodně protrhávat. Na horách srážky střídavě dešťové i sněhové.
Nejnižší noční teploty +3 až -3 st.C. Nejvyšší denní teploty 2 až 8 st.C.

1.12.-10.12.:
Nadále převážně velká oblačnost, místy déšť nebo mrholení. Místy mlhy.
Na horách a přechodně i v nižších polohách srážky sněhové.
Nejnižší noční teploty +2 až -4 st., přechodně při zmenšené oblačnosti
kolem -6 st.C. Nejvyšší denní teploty 0 až 6 st.C.

troska teplejsia ako ta od Honsovej...

13
# 10.11.2010, 16:45

ja som s tou predpovedou (teda skor prognozou) spokojny...su tam primerane teploty a kedze ma byt prosinec teplotne podpriemerny celkovo tak to mozno chapat tak ze bude potom podpriemerna 2. alebo 3. dekada ...:)

72
# 10.11.2010, 17:03

No tak to vypadá že si na sníh v nížinách počkáme nejspíš až do prosince protože pokud sníh napadne koncem listopadu v nížinách tak stejně se celý den neudrží maximálně ráno, večer a v noci přes den pak roztaje vydrží snad jen na horách kde už se bude postupně rozjíždět lyžařská sezona do té doby však bude na celém uzemí pošmourno nízkou oblačností mrholení jen přechodně má byt polojasno celkově bude období srážkově i teplotně průměrné. Sníh do nížin který by se mohl udržet by mohl přijít na mikuláše doufám ale je to daleko tak uvidíme

# 10.11.2010, 18:25

mam otazku ja sem ve vesnici a mam pripravit snezne delo uz nebo stim mam pocket

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.