Ale jinak asi počkat, protože bude poměrně teplo a to od soboty. Nepotrvá to dlouho, ale podle mě to zatím na zasněžování nebude. Vypadá to, že tak minimálně od 22.11. už to bude lepší, ale na jak dlouho, to se dovíme tak za 7-10dní.
zrovna pozerám, že sa pomenili všetky predpovede - a to sa tyka GFS, myforecast, wetter.com,... a vyzerá to tak že sa od 24.11 ochladí, aj v nížinách a to na max +1°C a min -3°C, co je si myslim na tu dobu bezne a je tam podla GFS aj celku pekne snezenie i ked teda teplota v 850hPa je okolo +2°C tak uvidime, ako sa to vyvinie, urcite sa to zmeni, ale je to dobrý náznak toho že v tých dnoch by mohlo niečo prísť asi tak dajk by mi to vyhovovalo
tom791 Jj, az tak moc zrazok nebude :/ ale stale sa nad europou tocia tlakoven nize a tvoria dalsie tak uvidime co to da, ale pre dobry pocit si myslim ze potesi aj nejaky ten centimetrovy poprasok
Do prosince bude prevazne inverze a kdyz budou srazky vetsinou destove jen na horach snehove,prechodne i stredni polohy.Snad pocasi naznacuje,ze naplno,prava zima bude presne vychazet na Vanoce a tak to ma bejt
MNO TAK GFS TERAZ VYPADA VELMI DOBRE NA TI POSLEDNE DNI ALE AJ TAK CELKOVE TO VYPADA ZE OD POLOVICE NOVEMRA SA ASI CHYSTA PRIST ZIMA DO STREDNEJ EUROPY
GFS hlasi mrazy v podunajskej nizine do -8 a zabuda na slovenske karpaty a ceske hory ved ked sa nachadza nad slovenskom a ceskom arkticky vzduch ked hlasi pre podunajsku nizinu -8 tak v horskych dolinach bude aj do -15 tak ako to hlasi v ukrajinskych a rumunskych karpatoch
skeminem S tim bych nepočítal...zatim to vypadá na příchod ochlazení podle GFS až na poslední týden v listopadu...do té doby to bude spíš průměr a nic moc sněžení, teplota kolem 6°C
stiflerak Jo právě, že je to každou chvíli jiný tak tu laskavě nedělejte zase závěry, že už od příštího týdne přijde zima nebo něco takovýho ...to už tu bylo mockrát a zatim prdlajs ...já tomu nebudu věřit do tý doby, doku ta předpověd nebude taková 2-3 dny dopředu.
stiflerak: Prady má pravdu. Listopad podle nejnovějších předpovědí má být teplotně průměrný a myslím, že bude i trošku nadprůměrný. Tak tady nedělej chytrýho z nějakýmá tvýma trapnýma výpočtama a raději se podívej z okna na teploměr