Největrněji bude zřejmě v pátek před další frontou. Mění se krátkodobé předpovědi, takže je jasné, že se změní i dlouhodobé. Ale od 20.listopadu to už déle vypadá na citelnější ochlazení. Nějak vážně bych to ale dnes ještě nebral.
Nevíte někdo kde se dají sehnat nějaké archivní údaje o počasí za posledních třeba 20-30 let jak to bylo když byl třeba podzim, listopad teplý a pak jaká byla zima? díky
Prady V Klementinu určitě a v Libuši asi také. Ale záleží na tom odkud chcete údaje. Jinde nevím, ale 20-30let není zas tak strašně dlouhá doba, takže ještě někde (na nějaké stanici) bude historie měření bohatá.
GFS sice naznačuje ochlazení dosti citelné, ale do té doby se to myslím změní a ochlazení nebude tak hrozné. Toť můj názor, ale také to může +/- tak zůstat.
Ano, vypadá to zatím dobře ,ale uvidíme co se změní do konce týdne a ten další týden ale já věřím tomu že už kromě tohoto týdne a možná toho dalšího vyráznější oteplení nedorazí a tak už budeme muset počítat s raními mrazy a postupně i denními mrazy takže už brzy to asi vypukne stačí jen vpát arktického vzduchu spojený s frontálním systémem který přinese sníh i do nížin který se alespon na pár dní nebo týdnu udrží no uvidíme
nostom Souhlasím, GFS dokáže potěšit, ale věrohodnost vysoká není na dlouho dopředu.
radek Ano, ale bral bych v potaz i frontu, která přinese sníh jen na hory a pak se prudce ochladí a rozšíří se k nám ruská TV a budou holomrazy. Viz po Vánocích 2008. Zkrátka je to ta horší varianta.
Zdravím, osobně jsem dal hlas první možnosti ,ale to je opravdu jen přání protože je dost eště daleko může se to změnit mírně nebo razantně ,ale určitě se to změní ,ale jak ? ? ?
Podle mě se jeví momentálně (dle předpovědi) ta druhá možnost, která je za tou první nyní hned v závěsu. Přání bychom do ankety dávat neměly, spíše tipy dle aktuálních předpovědí. Kdyby to bylo podle přání, asi by zvítězila první možnost i když ne u všech.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/clanek.ph... Zatim to nevypada ani v prosinci na poradnou zimu(1.12-10.12.)Teploty mezi 0-6°C,nizinach prechodne snih s destem,jinak snezeni.Ankete do dal ze bude po 20.listopadu zima i snih nizinach zas bohuzel nevyjde.Ja jsem tipnul spravne,ochlazeni bude,ale mirne