Daniel Ryšlink
To ano, zrychlující se změna klimatu a její účinky je pozorována. Aktorát jsi nám tedy napsal, že Palma sem dává cinklé studie, ale nenapsal si JAKÉ. Tedy nějaký konkrétní fakt. Které jsou ty dezinformační weby, ze kterých Palma čerpá ?. Já teda mám za dezinformační weby např. zvedavec.news, tam je to opravdu pořádná žumpa. Nebo dezinformační web nwoo.org, tam to globální oteplování opravdu diskutují, a moc jim to nejde. Ostatně moc jim tam nejde kompletně fyzika.
Diskuse o počasí Globální oteplování
TommyAst
Jo, tak to je, kde je v těch odkazech výše, něco v rozporu s tím, že i tak si lidstvo "blbě hraje".. akorát sem dávám to, že se píše leckde tak, aby to vypadalo ještě hůř. než to je... a to se mi nelíbí.. Ovšem ten pán to nějak není schopen pobrat, hol to ve zdejší diskusi nechodí tak , jak je zvyklej ze sociálek..
Jinak za možná horší problém, než je ten s CO2, považuju tenhle: https://www.techzpravy.cz/cesi-pozor-svet-miri-do-...
A za ten problém, si můžeme jak tady u nás v Evrpě, jen my, tak v Africe a pod. si za něj můžou jen a jen tam žijící..
No a dneska jsem koukal půl dne na Viasat.. a je tam prima seriál o tom , jak se vyvíjela planeta, v četně dob ledových, a byl tam ekolog.. a zajímavá věta " k vymírání a devastaci vždy došlo společně s ochlazením klimatu, s oteplením vždy přišla nová exploze evoluce".. takže tak. ( snad jen z vyjimkou, když dopadl ten desetikilometrový "meteorit" na pobřeží Mexika.. to byla pár dní teplota až několik set stupňů.. prý..)
palma
Ty větrníky jsou poměrně nic moc, soláry dejme tomu. USA se tvářilly že financují zelenou energetiku (před Pomerančem), ale přitom tam se bez auta fakt člověk neobejde, MHD dost na špatné úrovni. Zelené investice by měly jít do MHD. Vypnutí jádra v Německu byla tedy skutečně (doplňme si sprosté slovo). Rozkolísalo to ceny a způsobilo energetickou krizi (těch příčin je více).
Oteplení o +1.5 °C už je docela blízko, pokud vememe klouzavý průměr s odhadem do budoucna, bude to pravděpodobně už před rokem 2030. Čína a teď hlavně Indie a Afrika, tam se jakoukoliv snahou o ekologii absolutně nezabývají.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.