palma
No nedávno jsem slyšel starostu Krnova, že prý bohužel 80% města leží dole v záplavové oblasti a tudíž není reálné obyvatele vystěhovat, jedině vedle do Polska, tak tomu říkám oříšek, nějaká vesnička v horách je proti tomu malý problém.
Jinak utrpení z dopadů KZ bude nepředstavitelné, zní to trochu obehraně, ale jsou to slova vědců, já s nimi jen souhlasím, nejdůležitější jsou 2 věci, voda a potraviny, nic jiného, baví mě hrát si s těmito 2 věcmi co rozhodovaly v minulosti o přežití a zase brzy budou, vidina toho co bude mne nenechává zahálet, přece nebudu ztrácet drahocenný čas kravinama.
https://vedazive.cz/planeta-zeme/klimaticka-zmena-...
Diskuse o počasí Globální oteplování
Yurri
Tak já tu jsem na strategickém místě, voda v dolech pod náma tady už dostoupala 15 metrů pod povrch a vylévá se i z průduchů do místního potoka, je takřka pitná, já mám vrt 30m hluboko a okolo 10m pod povrchem je aktuálně ta voda.. dobrá věc, je jí tu pod náma tři čtvrtě krychlovýho kilometru na objem.. slušnej bazén.., no půda je tu docela dobrá a to co jsem přikoupil už je prakticky pronajaté zahrádkářům.. podíl na výpěstcích zajištěn.. osobně si asi stěžovat nebudu, vodu nám tam nepřivedou, prý by to bylo drahé.. tak budeme zase vrtat..ale budou se na tom finančně podílet všichni zůčastnění, elektřina je na rozvaděči u pozemku.. co víc si přát...snad jen nějakou kadibudku.. Takže takhle mám zatím pořešeno.. co bude dál, už tak moc neovlivním..ale snaha je..Až bude vše doděláno... ca počítám tak rok rok a půl, nafotím to..,
tady dávám, co tu máme za "poklad"..to bylo před pěti lety, teď už tý vody je pět krát tolik..hrozila kontaminace, ale zjistilo se minulý rok, že kontaminace nebude...
Konkrétně jde asi o 120 až 170 milionů metrů krychlových vody, která pomalu, ale jistě zatopuje bývalé kladenské doly. Jen pro představu, takový objem vody představuje asi třetinu roční spotřeby z vodovodní sítě v celém Česku...
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/miliony-kubiku-v...
Já jsem na té mapce pod kolečkem s nápisem "Průhon"
palma
Tyhle zamořený sklady jsou zlo, dokonalý příklad hospodaření moderního člověka, přístup po mě potopa, kdokoliv odkazuje potomkům cokoliv škodlivého v prostředí, je pro mě úhlavní nepřítel co nic nepochopil. Můžete tam postavit velkoplošné skleníky a la Čína, voda je a dlouho bude a když je potřeba zastavět plochu kvůli škodlivému zasakování dešťovkou, tak bych to využil třeba takhle.
palma
Na kladne tam uz se netezi ? Spodni voda se odcerpavala, ted Kladenske doly zaplavuje. A tam tech zasob bude vice nez dost. Ale zase byvale dulni mesto Kladno, aby netrpelo stejnymi problemy (obyvatele) jako Most, Usti n.L. Ostrava a dalsi.
Snad ale v tech dolech skutecne kontaminace nehrozi.
TommyAst
Ohledně obyvatel to je docela dobrý, rozrostly se novostavby, v příštích 5- ti letech tu má být nová výstavba pro cca 25 000 lidí, což bude nářez, ale stěhují se sen ve velkém lidi z Prahy a přinášejí s sebou finance, místní etnikum je již částečně socializované, neb Kladno, to je to město.. jak se zpívá, půl starého Kladna vlastní boss Orna a spol. a ten si to už ohlídá, kdo dělá bordel, skončí s rozbitým ciferníkem, takže je tu, kupodivu, docela bezpečno.... jinak, netěží se už hodně dlouho. a bývalá fabrika je pod kopcem. odkud podzemní voda naštěstí teče někam směr Praha, kde se to pak potkává s další kontaminovanou vodou od letiště Václava dobrotivého...tož tak..
Ai-kun
No bylo tam toho docela dost ještě nedávno:
https://www.irozhlas.cz/regiony/kladno-zahajilo-sa...
22.10.2024 až 14.11.2024 Filipíny zasáhlo 5 silných tajfunů, Trami, Toraji, Kong-rey, Yinxing, Usagi a očekává se tajfun Man-Yi
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.