Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mírné oteplení, později od severozápadu místy slabý déšť

Diskuse o počasí Globální oteplování

419
# 09.11.2024, 17:50

ACEOF ACES
Ale prd pane, váš odpočet, jak říkáte, nesouvisí s grafem růstu CO2, tudíž nesouvisí ani s produkcí CO2 protože to je na tom grafu, Na dotaz ohledně souvislosti jste neodpověděl, jen jste se mu připos...ě vyhnul, plus jste neodpověděl ani na dotaz zda váš odpočet souvisí s výší spotřeby naší společnosti, protože holt to taky souvisí s tím grafem, že, takže vlastně ten odpočet nesouvisí patrně s ničím,.. prostě taková naprostá blbost.. o ničem a na nic...:D. Jako obrázek o vás to naprosto stačí.... o ničem a na nic..

# 09.11.2024, 17:53

Tým zvoleného prezidenta USA Trumpa už připravuje opětovné odstoupení USA od pařížské dohody o klimatu,tým řídí bývalí lobbisté pro ropné a uhelné firmy (dle deníku The New York Times)

419
# 09.11.2024, 18:02

TomasMost
Jo, je to ukázka toho, jak to na světě chodí.. ostatně by mne zajímala volba třeba tisíce lidí, kterým by hrozila zima v domech, či topení elektřinou měsíčně za celou vejplatu, či topit uhlím za zlomek ceny elektřiny, a zbyde mi na živobytí.. A to to Trump říkal naprosto otevřeně a Kamala říkala otevřeně že bude pokračovat v zelené politice.. Ti poradci z řad olejářů už jsou, dle mne, jen takovým otevřeným zesměšněním toho všeho, ale zřejmě jde i o odměnu pro ně za loajalitu a podporu Trumpa. Z hlediska GO z toho jeden asi nemá radost, z hlediska zdviženého prstu militantním greendealistum mi to ovšem připadá i trochu patřičné..tlačení na sílu zákonitě narazí na odpor..Mimochodem, kdyby GO záviselo pouze na produkci CO2 tak už se nám v současnosti lehce zpomaluje..

35
# 09.11.2024, 18:08

TomasMost Navic chce podporovat tezbu ropy a plynu a dal zvysovat spotrebu.. tak to nam tedy posune odpocet minimalne o 3 mesice. Leda by zbytek sveta snizil svoji spotrebu o to vic, aby to vykompenzoval. Pro Evropu to bude velka vyzva. :)

324
# 09.11.2024, 18:17

TomasMost
Rok 2024 bude podle vseho globalne nejteplejsim rokem v historii pozorovani, je to hodne pravdepodobne. V CR jako celek, v Praze Klementinu, v Brne Turanech, Hurbanovo bude rok 2024 take nejteplejsi v historii pozorovani, stejne tak jako na vetsine stanic v CR, ne-li na vsech stanicich v CR. Pravdou je, ze listopad 2024 to trochu sabotuje.

# 09.11.2024, 18:56

TommyAst
Jj,ještě že máme ty inverze,které ty teploty v nížinách drží okolo průměru i při teplém proudění.V nadsázce je to takový teplotní podvod,když jsou nonstop,tak OK,ovlivňují jak maxima,tak minima,ale když se večer NO rozpustí a ráno zas vytvoří,tak to není fér :) Ale je pravda,že když je v zimě hodně sněhu a přichází obleva,tak si tu inverzi mnozí přejeme.

305
# 09.11.2024, 20:15

Pařížská dohoda byla stejně nedostatečná, jsou potřeba mnohem razantnější opatření, tihle si na záchranu klimatu 30 let jenom hrajou, jestli nechápete vážnost situace, tak nechápete vůbec nic a jestli při kritice nemáte vlastní řešení, tak jste k smíchu:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-jak-...

# 09.11.2024, 20:59

Sice TNCZ,ale jsou to jen fotky. Ty nafotil švédský fotograf Christian Aslund.Tamní klima se za posledních 30 let údajně oteplilo o 4 stupně.

419
# 09.11.2024, 22:26

ACEOF ACES
Nenapsal jste vůbec nic, čili se pouze ptám, co se stane s odpočtem, když se sníží spotřeba a co se stane s odpočtem, když se na základě snížené spotřeby sníží produkce CO2.. stačí jednoduchá odpověď, ne nějaké přitroublé odkazy, a nebo sníží- li se spotřeba, změní se odpočet.. odpověď ano nebo ne... sníží-li se produkce CO2 změní se odpočet ano - ne, pokud na to neumíte odpovědět, pak odpočet nemá reálný rámec, prostě neexistuje.. A pokud se vyhnete opět odpovědi, nemáte tu co povídat, že někdo lže, protože v tom případě má kdokoli vůči vám vždy pravdu.

35
# 10.11.2024, 09:55

Yurri jo, dobra fraska to je. :D
tohle to usili vystihuje dokonale :
Prezidentem konference byl Sultán Džábir, ministr průmyslu Spojených arabských emirátů a také šéf státní ropné společnosti ADNOC. Ano, byla to konference, která měla potvrdit shodu na „vypnutí“ fosilních paliv.
Ale ADNOC plánuje masivní rozšíření těžby ropy a zemního plynu. A klimatický summit podle uniklých dokumentů využil pro jednání s 15 delegacemi o obchodu s fosilními palivy. Na setkání s čínskými delegáty například ADNOC plánoval „společné posouzení pro možné využití potenciálu LNG v Austrálii, Mosambiku a Kanadě“. Kolumbijskému ministrovi sliboval, že je připraven pomoci při využití kolumbijských zdrojů fosilních paliv.

Letos Azerbajdzan/Baku.. O cem se asi bude v zakulisi jednat tam, kdyz se Azerbajdzan taky snazi o zvyseni vyvozu ropy a plynu co to pujde..

palma
no co by se stalo, to je jako konec sveta v roce 2000... 2012..
nebo snad az 2029? 2060...pomalu na kazdy rok nekdo predpovida konec sveta, vybere si kazdy ;)

419
# 10.11.2024, 10:03

ACEOF ACES
V tom případě jste největší lhář vy, protože jste tu tvrdil, že když se sníží spotřeba jako za covidu, posune se váš odpočet, ergo získáme více času, a snížená spotřeba znamená snížení emisí CO2 ( nižší výroba, nižší převoz surovin, výrobků apod, atd, atd) tudíž to souvisí s tím vaším lživým výmyslem ohledně neexistujícího odpočtu, čili je to od vás celé jedna velká lež, do které jste se tak zamotal, že nevíte jak z toho ven a obviňujete někoho jiného ze lži, i když se teď prokázalo, že lžete od začátku vy.. tak to holt chodí..( a když nevíte kudy kam, začnete tvrdit, že lhářům se neodpovídá:D), pravda nakonec vyšla najevo.. no se lháři, jako jste vy, nemá cenu se bavit.. svatá pravda..:cool:

419
# 10.11.2024, 13:01

Ai-kun
Já neříkám, že se něco stane, maximálně se budu o pět dní déle koupat ve vyhřátém bazénu.. jen říkám, že je to pěkně spjaté s politikou, s lobby, i s jednotlivci, kteří mají tu moc ovlivňovat světový pořádek, obzvláště když se spojí.. a že je to i trochu škoda, na druhou stranu, to celé greendealování musí být dotované, pod tlakem prosazované, tudíž cítím i určitou míru zadostiučinění... ostatně vždy když vidím na účtence za elektřinu sumu na OZE, POZE apod, může mne šlak trefit, já to nechci, tak proč to mám platit? Je tam snad nějaký příplatek na plynové a pod. elektrárny.. jo vlastně, to je trestáno povolenkami, jinak by nebylo green krásu..za pár let nám napaří taky povolenky za plynové kotle v rodinných domech..:cool:

419
# 10.11.2024, 19:41

ACEOF ACES
Není jen produkce, ale je to i produkce, že..:D bože vy jste ale bezpáteřní lhář, to je paráda, to se jen tak nevidí.. to vy jste tvrdil, že graf CO2 nesouvisí s ničím, co píšete, čili pokud nesouvisí, pak popíráte působení CO2 na váš odpočet, a protože zvýšená produkce CO2 souvisí s výší spotřeby zcela a přímo, pak lžete v tom, že s vaším odpočtem nesouvisí, tohle pochopí i dítě v druhé třídě ZŠ. Čili buďto lžete v tom, že CO2 nemá vliv na váš odpočet (protože jste napsal že spotřeba není jen produkce CO2 a z toho plyne, že spotřeba je i produkce CO2, čili jsem v tom případě měl pravdu, že graf produkce CO2 souvisí stím vaším paskvilem..:D jo zamotal jste se do toho. že..
A stejně tak "pravdomluvný a rovný" jste byl i s tím suchem co, když jsem vás upozornil, že se jedná o nejnižší stupeň sucha, tak honem, v následujícím příspěvku si to upravíte výrazem Více, či méně sucho..:D:D:D, ale díky, tím jste vlastně potvrdil své záměrné původní použití fail argumentu... což děláte velmi často.. a pak tu plkáte něco o tom, že někdo lže..:)

No,kopírujte až do aleluja, Ctrl c a Ctrl v je to nejsložitější co dokážete..

305
# 11.11.2024, 10:04

Ai-kun
Však to říkám pořád, o klima jde ve skutečnosti málokomu, počítám už s horší variantou, tohle století je ende, klima se určitě nepodaří stabilizovat a odneseme to víceméně všichni, ale lekci v přežití jsem našel třeba i v Turecku, udivuje mě v seismické oblasti a vystavět 18 pater do země a 76 m hluboko, až budeme tohle umět, tak nějakou šanci ještě chvíli mít budeme, ono stejně až Slunce zvětší svůj objem o pár % (též jistota), tak to budeme muset řešit, i kdyby bylo klima superstabilní (předvídatelné).
https://www.muzivcesku.cz/turecke-podzemni-mesto-d...

# 11.11.2024, 13:05

Zamotává se sám do svých lží,
ten graf není to samé, co spotřeba,
také se na ten graf neodvolávám, jak mi to chce podstrčit.

Zde je veřejně přístupná diskuse.
Mé příspěvky jsou určené pro každého.
Pokud je můj příspěvek určený konkrétnímu člověku, tak je tam uvedeno komu.
Lháři na jeho lži neodpovídám.

419
# 11.11.2024, 13:11

ACEOF ACES
Z toho už se nevymotáte a všichni to tu vidí, lháři přeci na lži neodpovídáte? Tak co mi tu furt píšete?..:D:D:D, vidíte, zase jste lhal..

# 11.11.2024, 13:31

ACEOF ACES
Já dělám,co můžu,jsem nenáročnej,mám starou ženu,starý auto,starej barák,často jím i staré jídlo,občas zadržuju dech a chodím pěšky,poslední dovolená v cizině byla v minulém století (Bibione).Trochu nadsázka,ale vlastně je to pravda.Ale vážně,co děláte Vy pro to,aby se to Vaše odpočítávání zastavilo,Váš životní styl je jaký,rozepište se prosím…

# 11.11.2024, 14:18

Snažím se jíst místní potraviny, málo masa, zbytečně nenakupovat, jen nejnutnější zboží pokud to jde zde vyrobené, aby necestovalo po světě. Snažím se neplýtvat jídlem, zbožím, energiemi, zbytečně nic nevyhazovat. Na dovolenou nejezdím.

Nikomu nic nenařizuji, ani nezakazuji.

Trvalá existence systému, založeném na růstu, v omezeném prostoru je v rozporu s fyzikálními zákony. Ten odpočet ukazuje čas do začátku kolapsu.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.