Diskuse o počasí Globální oteplování
ACEOF ACES
Jasně. A nebylo by nejlépe úplně chcí...t ?
Začněte u producentů zboží. Až se začne vyrábět zboží kvalitní co vydrží jak nejdéle to půjde spotřeba klesne. K čemu mi je zahradní lopatka kterou musím po každém rýpnutí do země narovnávat? jak dlouho vydrží než praskne a já budu nucen koupit novou? Ne, nebudu žádnou kupovat takový blázen nejsem. Vezmu kus železa, roztopím výheň a udělám si takovou, která mě stoprocentně přežije . Dále zastávám názor- opravovat a když už to nejde tak recyklovat vysloužilé a přetvářet v dále využitelné.
Rarach
Jo, a nejlepší jsou náhradní dioptrické brýle, jedny vydržely půl roku, druhý měsíc, třetí 14 dní, prdla nožička, u druhých vypadávalo sklo, třetí prdnul rám brýlí, to už jsem se nasral a slepil jsem to kvalitním lepidlem, vypadaj jak když jsem je použil při aplikaci PUR pěny, ale drží, a načtení doma dobrý, už drží půl roku..lepidla mám dost.a nejlepší zahradní lopatku mám od známého, ufik nakoso kus osmdesátky trubky, navařil kus roxoru a obalil to poctivou izolačkou...drží to už asi dvacet let, jestli bude v rodině nějaký zahrádkář, zdědí ji, a pak jeho děti....čili omezení spotřeby musí začít u omezení braku... a to by byla potíž, výrobci by neměli za chvíli co žrát..a mimochodem, když neustále roste populace, obzvláště někde... jak by někdo omezil spotřebu, to mne vážně zajímá...
palma
Místo izolačky je dobré řešení najít kus vhodné hadice na vodu a narazit to na to . Jinak není důležité jak něco vypadá, ale jak to slouží svému účelu. Však už i hlavy v EU přišly na to, že by věci měly být snadno opravitelné. Jen se obávám jedné věci a to dostupnosti uhlí, ale i to má své řešení. Až nebude kvalitní uhlí budeme používat dřevěné uhlí do grilu (stejně má super výhřevnost) a kdyby bylo nedostatkové i to stromy budou růst stále a tak budeme pálit milíře
Někde jsem četl, že hluboká orba je prospěšná pro strukturu půdy,..jak to teda je? Zbláznila se EU i s vedením docela, nebo jen částečně, či vůbec?..https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/orba-eu-komi...
palma
Jak se voda nejlépe vsákne? Pokud bude půda narušena do hloubky a nebo pokud bude těžkými stroji utemovaná a obdělávána jen do hloubky několika centimetrů a voda tak spíše odteče?
To máte to samé jako s olověným střelivem a zákazem použití v mokřadech kdy za mokřad může být považována každá louže, která se po dešti objeví.
červen 2022 Indie, Bangladéš, Čína; silné deště, rozsáhlé záplavy
Hmm, jo, zajímavé to je, další hřebík do rakve lidstva ...https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/big-b...
27.06.2022 Nizozemsko, bouře, tornádo
No, asi by bylo nejlepší zbavit se EU..https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/lithium-al...
Takovouhle vlastní podřezanou větev nedokáže ani zdejší etnikum, když krade traverzy a spadne na ně pak ten barák..
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-pocasi-n...
Ne že bychom zde o tom již nehovořili, ale jako shrnutí pěkné.
26.06.2022 ČR, na 7% území extrémní sucho, na 7% výjimečné sucho a
na 17% výrazné sucho
27.06.2022 ČR až 34°C, na 12% stanic překročen rekord
27.06.2022 ČR, bouře, přívalové srážky až 100mm/hod., kroupy až 5cm
palma
10^32 Kelvinů tzv. Planckova teplota.
Jinak jste tu psal že průměrná teplota na Zemi je 12°C tak vás opravím a je to 15°C v dnešní době a bývalo to dlouho 14°C. A jestli si myslíte, že v pohodě přežijeme jako druh při průměrné teplotě 22°C tak jste neskutečně naivní. To že tady tahle průměrná teplota někdy byla je pravda, ale už miliony let tomu nebylo a nic na to tady není připravené a moc by toho nepřežilo pokud by to vystřelilo o dalších 7°C během pár set let. Ale co lidstvo si za to může samo. Já děti nemám a je mi to asi už ukradené jak to tady ničíme, nicméně ten kdo dětí/vnoučata má a je mu jedno ničení přírody tak si musí sáhnout do vlastního svědomí.
JohnBattler
Tak to je ten druhý pól teplot, já mám za nepřekonatelnou teplotu na opačné straně stupnice a to -273,15 °C.. tedy absolutní nulu..
Ohledně průměrné teploty na zemi v minulosti +22℃, jsem tu říkal, že tehdejší veleještěři a obecně studenokrevní (pokud skutečně studenokrevní byli, protože ne všichni vědci se shodnou) měli určitou výhodu, díky právě té studenokrevnosti, a člověk by měl dozajista problém, nicméně přežít by to šlo, na jaké úrovni ovšem.... toť otázka.
EU se zbláznila docela, to lze potvrdit - nejen, že se nechala vmanipulovat do naprosto nesmyslné války s Ruskem a střelila se přitom do vlastní nohy stupidními sankcemi (Rusové prodají každý barel ropy a plynu do Indie a Číny, ale Němci buď zavřou automobilky, nebo si ruský plyn a ropu koupí oklikou přes Indii), ale zpackala totálně energetickou transformaci, a díky německé neochotě používat jadernou energii bude v zimě v Evropě opravdu frišno.
Šetřete si jak chcete, přátelé, ale hnojiva se vyrábějí ze zemního plynu a fosfátů - a zeptejte se, o kolik zdražila. My ten zemní plyn a ropu totiž skutečně "jíme", takže nás čeká období hladu a nouze. A jak to asi dopadne s těmi, co hladovějí už dnes? Budou znovu volit profesora Fialu?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.