Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Nová meteostanice - rada

# 24.09.2025, 15:20

Nevíte prosím kde bych mohl sehnat všechny možné senzory ke stanici SWS 16600 WiFi SH? Myslím hlavně senzory kvality vzduchu: VOC,CO, prach (PM2,5 / PM10) ? Snímač na CO2 jsem našel, ale zbytek nemohu nikde najít. Díky moc! :)

27
# 25.09.2025, 20:16

Nakonec jsem zvolil WiFi bránu Ecowitt GW3000 a k tomu anemometr, srážkoměr a teplotní čidlo WH32 s radiačním štítem – a musím říct, že jsem naprosto spokojený. Vyhovuje mi jak cena, tak hlavně možnost postupného rozšiřování celé sestavy.
Oproti poloprofesionálním all-in-one stanicím, kde vše měříte z jedné výškové úrovně a musíte přijmout určité kompromisy, si tady člověk může všechno přizpůsobit podle vlastních možností a potřeb.
Dlouho jsem přemýšlel, co pořídit, a jsem rád, že jsem se rozhodl právě takto. Jediným „mínusem“ je, že nemám žádný klasický displej s okamžitým zobrazením hodnot, ale šlo mi především o posílání dat na internet. V dnešní době si vše pohodlně zobrazím v telefonu, takže to pro mě není problém.
Chtěl jsem se podělit o tuto zkušenost – třeba to inspiruje i někoho dalšího, kdo uvažuje o vlastní meteostanici. Za mě je poměr cena/kvalita u tohoto řešení opravdu špičkový.

# 28.09.2025, 20:14

Kubina
Tomino
Ecowitt je v téhle cenové relací fajn řešení..
Já mám jednotku i s displayem (HP 3501) , a přesně.
Srážkoměr v 1m, teplotní čidlo ve 2m a anemometr na střeše cca v těch 10m..
Naprostá spokojenost...

0
# 06.10.2025, 09:36

Kubina
Měl jsme to samé (bez displeje), a nakonec před lety na froggit.de objednal samostatný displej HP1000SE PRO (je v kategorii spare parts). A spokojenost.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.