Diskuse o počasí Nová meteostanice - rada
Nakonec jsem zvolil WiFi bránu Ecowitt GW3000 a k tomu anemometr, srážkoměr a teplotní čidlo WH32 s radiačním štítem – a musím říct, že jsem naprosto spokojený. Vyhovuje mi jak cena, tak hlavně možnost postupného rozšiřování celé sestavy.
Oproti poloprofesionálním all-in-one stanicím, kde vše měříte z jedné výškové úrovně a musíte přijmout určité kompromisy, si tady člověk může všechno přizpůsobit podle vlastních možností a potřeb.
Dlouho jsem přemýšlel, co pořídit, a jsem rád, že jsem se rozhodl právě takto. Jediným „mínusem“ je, že nemám žádný klasický displej s okamžitým zobrazením hodnot, ale šlo mi především o posílání dat na internet. V dnešní době si vše pohodlně zobrazím v telefonu, takže to pro mě není problém.
Chtěl jsem se podělit o tuto zkušenost – třeba to inspiruje i někoho dalšího, kdo uvažuje o vlastní meteostanici. Za mě je poměr cena/kvalita u tohoto řešení opravdu špičkový.
Dobrý den,potřebuju poradit...existuje nějaká stanice,která má oddělene čidla,je bez WiFi,868mhz a nema barevný displej,ať nemám na poličce tisíc hraček,ale jednu dokupy.Napada mně snad jen Wh1080,ale to už má vnější jednotku dokupy.Dekuji
Byne
Mám Sencor sws 16600 a jsem maximálně spokojen. Má druhé teplotní čidlo které jsem umístil do stínu, aby nebylo tak zkreslené. Vítr měří dobře, nepotřebuji nejaké extra profi řešení, tak to mám asi ve 2m nad zemí a vzdálené od všech možných objektů ( stromy, domy, plot) co by mohly zkreslovat sílu větru.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.