Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti a místy zaprší, ojediněle i zabouří

Diskuse o počasí Nová meteostanice - rada

# 24.09.2025, 15:20

Nevíte prosím kde bych mohl sehnat všechny možné senzory ke stanici SWS 16600 WiFi SH? Myslím hlavně senzory kvality vzduchu: VOC,CO, prach (PM2,5 / PM10) ? Snímač na CO2 jsem našel, ale zbytek nemohu nikde najít. Díky moc! :)

27
# 25.09.2025, 20:16

Nakonec jsem zvolil WiFi bránu Ecowitt GW3000 a k tomu anemometr, srážkoměr a teplotní čidlo WH32 s radiačním štítem – a musím říct, že jsem naprosto spokojený. Vyhovuje mi jak cena, tak hlavně možnost postupného rozšiřování celé sestavy.
Oproti poloprofesionálním all-in-one stanicím, kde vše měříte z jedné výškové úrovně a musíte přijmout určité kompromisy, si tady člověk může všechno přizpůsobit podle vlastních možností a potřeb.
Dlouho jsem přemýšlel, co pořídit, a jsem rád, že jsem se rozhodl právě takto. Jediným „mínusem“ je, že nemám žádný klasický displej s okamžitým zobrazením hodnot, ale šlo mi především o posílání dat na internet. V dnešní době si vše pohodlně zobrazím v telefonu, takže to pro mě není problém.
Chtěl jsem se podělit o tuto zkušenost – třeba to inspiruje i někoho dalšího, kdo uvažuje o vlastní meteostanici. Za mě je poměr cena/kvalita u tohoto řešení opravdu špičkový.

# 28.09.2025, 20:14

Kubina
Tomino
Ecowitt je v téhle cenové relací fajn řešení..
Já mám jednotku i s displayem (HP 3501) , a přesně.
Srážkoměr v 1m, teplotní čidlo ve 2m a anemometr na střeše cca v těch 10m..
Naprostá spokojenost...

0
# 06.10.2025, 09:36

Kubina
Měl jsme to samé (bez displeje), a nakonec před lety na froggit.de objednal samostatný displej HP1000SE PRO (je v kategorii spare parts). A spokojenost.

# 24.02.2026, 20:39

Dobrý den,potřebuju poradit...existuje nějaká stanice,která má oddělene čidla,je bez WiFi,868mhz a nema barevný displej,ať nemám na poličce tisíc hraček,ale jednu dokupy.Napada mně snad jen Wh1080,ale to už má vnější jednotku dokupy.Dekuji

0
# 09.03.2026, 11:24

Mohl bych poprosit o konkrétní komponenty a případně kde jste je koupil?
Ten radiační štít byl také komerčně dostupný? Příp. kde?

Mnoho let je mým snem mít "pořádnou" stanici, kterou bych mohl připojit do in-počasí a dalších.
Děkuji

# 03.05.2026, 13:23

Byne
Mám Sencor sws 16600 a jsem maximálně spokojen. Má druhé teplotní čidlo které jsem umístil do stínu, aby nebylo tak zkreslené. Vítr měří dobře, nepotřebuji nejaké extra profi řešení, tak to mám asi ve 2m nad zemí a vzdálené od všech možných objektů ( stromy, domy, plot) co by mohly zkreslovat sílu větru.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.