Diskuse o počasí Kdy začne pršet?
Tak asi znova a zas východ. Aladin v pondělí jih východ. Uvidí se.
Výhled na čtvrtek dává 7mm a Ecák s GFS na čtvrtek nulu.
am96
Nedočká. Protože úterý nebo pondělí, to budou jediný dny se srážkami. Pak na další týdny sucho.
TV se jen dle ecáka přesune a bude dál oxidovat nad severovýchodní Evropou.
Hrůza vidět.
Takhle špatnej Červen a Květen co se týče srážek a o bouřkách ani nemluvím. To jsem rozhodně nečekal.
ICON si to drží. Déšť více pro jih východ, ale čtvrtek sobota bouřky na většině území včetně SZ. Tak snad se připojí ostatní.
Kéž by to vyšlo tak, jak to má ICON. To by bylo super.
Nové ČHMÚ má taky v předpovědi mělkou brázdu nižšího tlaku vzduchu od jihu a s tím ojediněle přeháňky, na středu a čtvrtek místy bouřky . Snad ta výše trochu odtáhne pryč a nevytěží to zas jihovýchod . Je to zajímavé a stále se to mění, už se v tom ani nevyznám.
ICON byl poslední z modelů, který tam ty srážky začal vůbec dávat, já to kua tušil jak to dopadne, teď 55mm za týden. ČHMU tam měl furt srážky ojediněle ojediněle a už je tam místy, na to že má třeba u nás pršet už v pondělí dopoledne tak se neví vůbec co jak kde vůbec. V sobotu v poledne. Paráda, nakonec prochčí tady celý týden a já před dovčou nemám prácu hotovou
Já si nepamatuji tak suchý květen a s červnem to pokračuje dál opravdu Čechy potřebují už vodu zase má pršet v pondělí na Moravě u nás už tě mažou 20 dní pořád budou srážky a za 20 dní nic a zase se to oddaluje sever a severozápad je vůbec na to nejhůře co se týče podzemní vody
A je to. ICON se nalodil na jejich loď, smázl ty srážky pro všechny a odteď je tam jen klasika jih východ. SZ sucho. Celkem nečekané.
Ecák hezky pro všechny déšť a bouřky.
Dokud nepřijde pořádná brázda nízkého tlaku od Z, JZ, bude to suchá bída, krom JV ČR se deště ani bouřek nedočkáme..
Jenže Atlantik je aktuálně úplně marnej..a tak TV a chladnější, S, SV suché proudění bude zatím pokračovat do nevidím, a to sem nic kloudného od J ani JV nepustí..
Tento způsob června, zdá se mi poněkud nešťastným...
jj, Je nizka vlhkost, vitr a chladno. Podle stavu venku mam tak nejak tuseni, ze tohle neni pocasi ktery by pritahovalo vetsi srazky. Tipuju, ze cerven u nas bude pravdepodobne srazkove podnormalni az vyrazne podnormalni. Jen doufam ze ne i teplotne, ted mi to tam zas hazi minima 6 stupnu pristi utery
Aldy1977
Tak tady bychom museli zalévat 12h
V intersuchu pořád u vás ani puntík nevidím. Je pravda, že dlouho nikde nepršelo.
Tak, jak se ta mapka zbarví teďka až přijde nový týden.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.