Stránky In-počasí budou zítra přesouvány na nové výkonnější servery, které zajistí plynulý chod i při letních bouřkách.
Návštěvnost severu In-počasí každým měsícem významně roste. Oproti předchozímu roku je v průměru dvojnásobně vyšší. Významně se zvyšuje i průměrný čas strávený na našich stránkách. Vyšší návštěvnost si samozřejmě klade vyšší technologické nároky.
Pokud byste zítra měli jakékoliv problémy na našich serverech (po 6:30), můžete nám je oznámit na e-mail nebo sem do diskuse. Děkujeme.
Doplnění 20.5.2014:
Ve čtvrtek budou opět stránky přesunuty na ještě výkonnější servery: více informací.
Diskuse o počasí Změna serveru 30.5.2013, 22.5.2014
V posledních dnech, kdy postupně začala bouřková sezóna v plné síle, tak nejspíš přímo úměrně tomu roste i návštěvnost těchto stránek a tím i zátěž na server. Nyní se mi stává a ne z jednoho počítače, že se mi ani nechce načíst radar, ale i další kategorie na zdejším webu (viz. obrázek). Chci se zeptat, zda opravdu dochází k přetížení a jaká je nyní návštěvnost, protože co se týče počasí, tak nuda to opravdu není.
Milan
"Jejda" se mě zobrazuje každou chvíli, myslím že mnohem častěji než Vám. I proto se předem omlouvám, neboť mě to bohužel posílá samo do Počasí u Vás jeden shodný příspěvek (stav počasí) i více krát, ani nevím kolikrát, ale odhaduji tak 3-10 krát. Bohužel to nemohu nyní smazat, smažu přebytečné dnes večer nebo zítra. Díky.
Nyní už to jde v pohodě. V pátek to bylo špatné, podle mě za to mohlo hlavně to, že se čekaly bouřky a to je tu vždy větší návštěvnost. Radar se nenačítal, ale naštěstí není jen na této stránce, tak jsem na něj koukal jinde. No a to zobrazování příspěvků vícekrát, tak taky jsem něco mazal (myslím Ostrava a ještě něco), což vypovídá o tom, že asi i jiní uživatelé měli problém.
To se nedá nic dělat, třeba u ČHMU se stává, že mají ty provizorní vvv stránky. Když před několika týdny jsem byl na přednášce s hydrologem doktorem Širclem, tak při otázce, proč při extrémním počasí jim nejdou stránky, tak prý mají slabé servery a podle něj (a nejen něj) jsou ty stránky ČHMU odpovídající spíš době deset let vzad.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.