Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Babí léto začíná, čeká nás slunečné počasí s teplotami kolem 20 °C

Diskuse o počasí Začátek týdne větrný a teplotně podprůměrný, o víkendu výrazné oteplení

# 26.09.2026, 06:58

Ta mlha je dnes tady ukázková a tmin +5. Po deštivém týdnu si dáme minimálně týden od deště pauzu a teploty nebudou nijak závratné jako před třemi lety ve stejném období a tehdy se teplo drželo prakticky do půlky října. Letos to tak ale nevypadá, už o příštím víkendu může přijít změna, sám jsem zvědav na délku toho trvání, už je tam víc oblačnosti už ve čtvrtek 1.10. a nižší teploty...

23
# 26.09.2026, 07:09

Smutny vyhled..

# 26.09.2026, 07:15

kozacik
Toho :slunce: už moc na podzim stejně nebývá, dopoledne hnusně a pak pár hodin nějakého svitu. Já mám výhled podmračenější :cool: :D :zz:

39
# 26.09.2026, 07:49

Zajímavý, že nyní by u nás měla být a ještě několik hodin trvat ranní hustá mlha, ale je zcela jasno. 🤔

Jinak hodně slunce a tepla bylo zhruba do třetí říjnové dekády 2018. Pamatuji, jak zde v diskuzi jistá/ý Olga95 opakovaně nadával/a na "šílený a nekonečný puchýř 2018" (myšleno slunce). 😄

166
# 26.09.2026, 11:42

Na.Guru
Některým lidem nerozumím. Máme před sebou jisté 4 měsíce temnoty, tohle je poslední záchvěv životodárné energie... No nic, jdu dobíjet svoje soláry:D:slunce:.

# 26.09.2026, 11:55

Temnotu někteří lidé ale potřebují jako sůl... po tom uspěchaném létě je podzim to nejlepší co může přijít... To ztišení krajiny během hlubokého podzimu a zimy je něco co se musí prožít tam venku, v krajině.. já to miluju. Proto s foťákem do přírody na procházky vyrážím až začne pravý podzim. Člověk se vrací v úplně jiném rozpoložení, než vyšel, kdy nadává, proč v tom nečase šel.. ale pak mu to dojde. V létě mi chodit do lesa nedává smysl, ale nastane podzim, zima a jsem jak na trní.. :love: po divokých letních bouřkách je to to pravé... nebavilo by mě žít, někde na ostrově, kde bych měl celý rok 25 °C... naše klima je nejlepší. Stále ještě. :)

17
# 26.09.2026, 13:19

Slunce a teploty ke 20°C jsou fajn, ale bral bych kdyby to bylo třeba každý třetí den proložené nějakým vydatným deštěm a pak bych byl spokojený na 100%. No ale co je na světě na 100% ideální? Skoro nic že. Takže každopádně souhlas s kaprem že naše klima je fajn. Neřekl bych úplně nejlepší na světě na to by v zimě muselo být opravdu o 1-2h více denního světla a trochu vyšší teploty a v létě by nesmělo být tak časté sucho a teploty 35+. Ale v rámci možností jsem s Českým klimatem opravdu spokojený. :cool:

39
# 26.09.2026, 18:53

JohnyG
Přesně tak. V létě o hodinu míň světla a v zimě o hodinu víc by bylo ideální za mě. A také aby v zimě neklesla výška :slunce: pod 20°, to je totiž údajně hranice, která má velikej vliv na psychiku, protože když je pořád pod 20°, tak to způsobuje pocit nedostatku světla. Naše oči potřebují denně nějaké to intenzivní "modré" světlo a to :slunce: pod 20° nesplní. A hraje to roli i když je zataženo. To mám na tomto období rád asi nejmíň. Ale už třeba na jižní Moravě typu Břeclav nebo úplném jihu Čech jako Krumlov jsou na tom v tomto líp, protože toto období mají cca o 14 dní kratší.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.