Francois- dnes jsem bouřku nečekal,to je překvápko😄👍
Diskuse o počasí V pondělí i déšť, potom již beze srážek s příjemnými teplotami
Charlie-aspoň,že zaprší,teď se tu zvedá vítr a začíná krásně pršet.
Charlie- po bouřce krásně zalito,napršelo 6mm,bouřka byla na tuto dobu dost bleskově aktivní.👍👍
Co se to navečer vytvořilo za balík deštíku s bouřkou? Nás to bohužel mine severně, ale ten spodek se snaží zatáčet víc k JV. Blýská se čím dál častěji. No, letos už moc nočních blikání moc nebude, takže využít nečekanou příležitost a pokochat se aspoň trochu z dálky.
HaMeLeOn14-na východ to krásně bliká a hřmí, tak se krásně pokochej👍👍
Edit: Teď se tam po nasvícení velkým bleskem v dálce objevil velký rys shelfu, to je škoda, že to je ještě daleko a ke všemu na blbém severním směru.
Ten hradeček je hrozný. Snad si to pro tento rok vyžral všechno a příští rok budou chodit na normální oblasti třeba Morava
Mates-schelf, v pondělí ráno a středa v noci,tomu se říká štěstí👍👍
Tadeas
?
A jéje, už se to zase začíná zvrtávat. Východní Čechy tradiční chcanec a dokonce nečekaný. Sobotní fronta totální ojeb na SZ, středeční vlna opět jen na východě. A už to vypadalo nadějně, že se to dostává do normálu, aspoň co se chodu srážek a úhrnů na frontách týče. No léto ještě neskončilo, tak jsem asi podlehl falešné naději.
Dnes tady pořádná mlha, to jsem nečekal. Holt podzim se pomalu rozjíždí, ale máme ještě s týden teplého počasí, příští týden by mohl u nás dokonce ještě padnout i trop, no uvidíme. Minima ještě stále většinou nad +10, jen včera bylo +8. No a to příští možná tropické úterý by mohl být ten bod zlomu do deštivého a pravého podzimního počasí, teploty kolem +15 dlouhodobě a přes +20 si dá možná delší pauzu, ale takové dny ještě letos budou.
Napřed ale rychlá fronta v sobotu, tam by mohlo spadnout aspoň těch 5-10 mm. Tak aspoň neco
Tady je rozpitvanej příští týden etc....https://www.severe-weather.eu/global-weather/septe...
teplo pomalu končí..
ludvicek
No tady těch dnů v říjnu nad +20 bývá už velmi málo, poslední dva roky ani jeden a sedm dní v říjnu 23 byla spíše výjimka.
Ale je to dost těžké předpovědět jaký ten podzim vlastně celkově bude, já jsem z těch výhledů jelen a může nastat cokoliv co bude převažovat - jestli dál sucho nebo vlhčí a teplejší období, anebo inverze a celodenní mulda...
(nesnáším to období krátících se dnů a dožene mně to tak v úžasném listopadu, prosinci a pak vyhlížím už jen jaro)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.