Diskuse o počasí V novém týdnu už chladněji, přechodně budou teploty podprůměrné
Zas východ. Ostrava si stěžovat nemůže.
Tady pod 16°C lehce, zataženo a nic, ráno 1mm, hezkej říjen.
Neděle pondělí snad aspoň něco.
Tak jsem zpátky v Brně. Vémyslice kolem desáté hodiny velmi slabá přeháňka, to spadlo jen asi 5 kapek. Po příjezdu do Brna potom zajímavé uvítání, nejprve velmi silný liják a silný nárazový vítr, tohle byla nakonec dokonce i bouřka, pro Jundrov okrajová, slyšet byly 3 hromy. A potom ještě přišla silná přeháňka, i u ní foukal silný nárazový vítr. Zajímavé ovšem je, že meteostanice v Žabovřeskách má maximální náraz pod 40 km/h, to bych nečekal. Pršelo více, než ukazoval radar. Když jsem vylil srážkoměr, dohromady tam bylo od nedělního odpoledne, kdy jsem odjel, 7,6 mm, navíc něco se určitě vypařilo. Podle mě tak 5 mm bylo ze zbytku té neděle, nějaké ty drobné možná z pondělí a z těch dnešních srážek tak 2,5 mm (porovnání se Žabovřeskami sedí, mají tam 2,6 mm). V červenci teď máme 47,8 mm srážek. Přikládám ještě takovou ilustrační fotku, na níž jsou mammaty, to byl odchod té druhé oblačnosti odsud.
Aidamkoo
To se mate tady na SZ a vlastně velké části Čech je dekl ačkoliv vypadá že se začíná velmi pozvolna protrhávat
Ale jo dneska je to opravdu s podzimním nádechem a nic moc příjemného to uznávám i za mě jakožto člověka co nerad velká vedra. Aktuálně teplota stagnuje okolo 17-18°C už delší dobu a pocitově je ještě méně. Dnes asi 20° vůbec nepadne. Takže oteplení na víkend jednoznačně uvítám. Škoda pokud to příští týden sklouzne zase do toho opačného extrému a půjde to ke 40°C to bych fakt nerad, ale co naděláme. Zatím to tam modely drží takže to nabírá na pravděpodobnosti, ale je to pořád za 7 dní takže ještě se to může změnit.
Naopak dnes ráno krásný nádech podzimu, už se nemůžu dočkat, příjemná změna, že nepraží o 106 celý den. Jinak samozřejmě východ jeden chcanec za druhým. Co se vedra týče, obávám se, že už se to nezmění. Prostě tohle všem modelům fakt vyjde i 2 týdny dopředu a srážky neumí předpověď ani pár hodin dopředu (viz sliby a pak výmaz poslední výstup před). Aspoň, že už je den o 45 minut kratší, takže pokud to příští týden začne, tak budeme mít o hodinu míň pekelnýho žáru než to, co bylo koncem června. O to spíše je otřesný, že furt dokáže bejt stejný nebo možná i větší vedro.
V Německu už jsou také přeháňky a bouřky a večer dorazí na sever Čech
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.