Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po slunečném ránu přes den většinou oblačno, ale jen málo přeháněk

Diskuse o počasí V novém týdnu už chladněji, přechodně budou teploty podprůměrné

# 21.07.2026, 08:09

VDM77
Tak nemůžu za to,že nechápete pointu,bylo to o tom,jak vyjímečně nízké letní teploty v maximech jsem zažil já v mládí a jak postupně tento extrém zmírňuje KZ. Nevím,proč mi vnucujete roky 1943,44,47,ty jsem nezažil…

ČHMÚ
11
# 21.07.2026, 08:52

No tak samozřejmě i v dobách dávno minulých se střídaly chladnější a teplejší letní měsíce to je snad každému jasné. Ale klima se výrazně oteplilo hlavně v létě a v zimě a je to hodně znát. Takže nyní když přijde měsíc zcela průměrný tak velká část populace prská jaká je zima. Nicméně jsme 50°s.š. a normální letní měsíc je tady stále s průměrnou celodenní teplotou okolo 19°C což prostě znamená že tropických dní je jen pár za měsíc a dny s maximy okolo 20°C se také vyskytují. Dříve to bývalo jiné a když přišel chladný letní měsíc tak bylo i více dní s teplotami okolo 15°C což už se dnes téměř nevyskytuje.

# 21.07.2026, 21:56

Tady ve Vémyslicích na Znojemsku občas fouká silný nárazový vítr, je tu celkem rovina. V Brně prý tolik nefouká. Uvidíme, jestli v dalších dnech přijdou i nějaké srážky, od čtvrtka dál už budu zpátky doma.

# 21.07.2026, 22:16

Konečně počasí kdy člověk nevypotí ze sebe tak 10 litru vody :D, tenhle typ chladnějšího léta se mi líbí, co už se mi nelíbí je těch 36c - 40c od 30.7 :!!:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.