Diskuse o počasí V první polovině nového týdne větrno, v závěru stabilní léto
Chladnější vzduch na SV Evropy vypadá stabilně dlouhodobě, tam musí mít taky radost. U nás SV bude vesměs chladněji a na tropické hodnoty se v dohledné době tady nedostaneme, do pátku vlastně tady nic extra, i ty rána budou chladnější. Zatím v červenci mám jeden den pod +10 a dnes možná pod +20.
Ale prší a to je velký úspěch, většině lidí to asi dnes při svátku nevyhovuje, ale příroda to už kurňa potřebuje
červenec mám zatím něco přes 20 mm
Leknín.
Jo, souhlas.
Do pátku zde denní teploty od 20 do 25, o víkendu kolem 27, prostě teplotně středoevropské léto.
Ovšem srážky nic moc. Spadne pár desetin, což je jen plivnutí, a zase pár desetin...
Potřebuje to trvalejší déšť s úhrny 2-4mm za hodinu a. celkově aspoň 30 mm. No sci-fi
Aldy1977
Středoevropské léto si představuji jinak než s teplotami kolem 20°.
Zatím nejmíň srážek spadlo na Jižní Moravě a na JZ Čech
Nejbližší 2 dny toho už nic moc nezmění
Pak to vypadá na dlouhé období kolem 30 ale srážky žádný
Model CFS i když ho kritizujete dává nadprůměrný teplotně červenec 1-2 . Možná na JZ i 2-3 protože jak má aktualizace tak se sem přibližuje odchylka z Německa kde je 2-3 .
Ale srážkově hodně podprůměrný měsíc...
Taky se může stát že už do konce měsíce pršet nebude
Meteoritovo
jn, taky mi přijde 41°C na střední evropu mimořádně extrémní než oproti tomu obvyklých 20
No to oteplení od pátku tady asi nic moc, když má proudit stále ze severních směrů, výhled nemá ani letní dny, trop je tam až ve druhé půlce příštího týdne. Jediný kdo má sotva letní den na víkend tak GFS, dnes ráno +15, to je
podle poslední aktualizace mám nejteplejší den tohoto týdne dnešek, s tím fakt super
No takže za neděli + pondělí tady v několika přeháňkách nacmrndalo necelých 5mm což ujde, ale víceméně to jen povzbudilo slimáky a klidně bych tuto vodu poslal jinam kdyby to šlo.. tady momentálně sucho tak moc nepanuje. Ale vybírat si nemohu.Každopádně i v těchto dvou posledních dnech, které byly asi nejchladnější tak se dalo být venku přes den v tričku a kraťasech při tmax cca 21-22°C za mě pohoda. Dnes už bude tepleji a závěr týdne už bude hodně slunečný. Pěkné středoevropské léto před námi já to beru. 100% souhlas s Aidamkem jediné co chybí je voda na některých místech.
Předběžné výhledy dávají šanci na změnu charakteru počasí na druhou polovinu července - měl by se rozpadnout ten heat dome nad Francií/Británií, od kterého nás částečně chrání východ (ještě že tak), a mohlo by to být trochu dynamičtější. Snad i se srážkami a bez velkých veder.
Polojasno, přibývání vysoké oblačnosti, teplota 22 stupňů, tmax se bude zde dnes pohybovat kolem letního dne. Na většinu venkovních aktivit ideální, kromě asi koupání, i když otužilejší jedinci dají i to
Dnes a zítra zde poslední možnost na srážky, pak už bude záviset na poloze TV jak moc teplý vzduch bude do ČR proudit....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.