Diskuse o počasí V první polovině nového týdne větrno, v závěru stabilní léto
Chladnější vzduch na SV Evropy vypadá stabilně dlouhodobě, tam musí mít taky radost. U nás SV bude vesměs chladněji a na tropické hodnoty se v dohledné době tady nedostaneme, do pátku vlastně tady nic extra, i ty rána budou chladnější. Zatím v červenci mám jeden den pod +10 a dnes možná pod +20.
Ale prší a to je velký úspěch, většině lidí to asi dnes při svátku nevyhovuje, ale příroda to už kurňa potřebuje
červenec mám zatím něco přes 20 mm
Leknín.
Jo, souhlas.
Do pátku zde denní teploty od 20 do 25, o víkendu kolem 27, prostě teplotně středoevropské léto.
Ovšem srážky nic moc. Spadne pár desetin, což je jen plivnutí, a zase pár desetin...
Potřebuje to trvalejší déšť s úhrny 2-4mm za hodinu a. celkově aspoň 30 mm. No sci-fi
Aldy1977
Středoevropské léto si představuji jinak než s teplotami kolem 20°.
Zatím nejmíň srážek spadlo na Jižní Moravě a na JZ Čech
Nejbližší 2 dny toho už nic moc nezmění
Pak to vypadá na dlouhé období kolem 30 ale srážky žádný
Model CFS i když ho kritizujete dává nadprůměrný teplotně červenec 1-2 . Možná na JZ i 2-3 protože jak má aktualizace tak se sem přibližuje odchylka z Německa kde je 2-3 .
Ale srážkově hodně podprůměrný měsíc...
Taky se může stát že už do konce měsíce pršet nebude
Meteoritovo
jn, taky mi přijde 41°C na střední evropu mimořádně extrémní než oproti tomu obvyklých 20
Nakonec to není žádná tragoška, jak měl předtím GFS ty záchvaty z +34 na +15 v delším výhledu, nakonec se +20 překročilo i dnes, srážky taky padaly a chladnější červenec byl zpětně tady až ten 2011, před šesti lety mně červen/červenec přišel chladnější, ale my vlastně už neznáme/nepamatujeme co je opravdu studené léto a středoevropský normál se o dost za půlku lidského života samozřejmě zvýšil a lidi si zvykli, což by se chápat mělo a ne se k vůli tomu tady přehadovat, trochu tolerance bez narážek na něžné pohlaví
a yór meteór je náš maskot, tomu přispěju i na vaťák
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.