Diskuse o počasí Ve druhé polovině nového týdne nastoupí tropické teploty
No na jednu stranu jsem rád, že jsem se trefil s tím že jsem celou dobu věřil více Ecáku, který avizoval že to s tím ochlazením nebude tak "horké", ale na druhou stranu moc radost nemám z toho že se budeme grilovat déle než je zdrávo.. Každopádně přesně jak jsem čekal teplo se protáhne a druhá půlka června jistě vynahradí tu první chladnější polovinu měsíce. Měsíc jako celek tak bude nejspíše normální a odhaduji že ta odchylka se nakonec přehoupne trochu do plusu cca do +1,0°C když vidím ty výhledy.
Bohužel jakékoliv naděje na ochlazení jsou pryč, ze severu to sem foukne jen zbytky - v 850 hPa se na 2-3 dny ochladí o cca 2 stupně, což způsobí mírně nižší teploty, ale nic hmatatelného. Čeká nás celý týden stupňujících se veder, druhá polovina zřejmě extrémních - AIFS má průměr ansámblů 34-35 stupňů, v 850 hPa 20-21 stupňů, k tomu nejkratší noci v roce
Pro lidi ve městech čisté peklo.
Ondra83
No ne asi, to je šílený kolik běhů (a nejen těch hlavních) tam má Ecmf teploty až ke 40°C.. Kdyby aspoň jeden den před frontou, ale ne.. Prostě obří masa vedra s pokračováním hned několik dní, ne-li týdne po sobě. To už zavání slušným extrémkem. Bohužel toho vedra se jen tak nezbavíme, nějaká brázda TN se sem nebude mít jak dostat díky stálé blokaci Atlantiku. Děkujeme tlakové výši.
Takže to vypadá, že zítřejší pondělí s 27°C bude asi nejchladnějším dnem příštího týdne.
Tak uvidíme, jak to dopadne. Mně to ukazuje tady pro nejteplejší část Lounska a okolí, na pondělí a úterý, že nebudou ani tropy, a pak v dalších dnech lehce nad 30°C. Takže podle toho v pohodě. Jaká bude realita, to nikdo neví. Jinak bohužel včera nevyšly ani srážky ani bouřky tady. Jen jedna stanice v ÚK, měla aspoň 1 mm srážek. Bída. Dnešek tady na IN a všude okolo čtu, že odpoledne to dojde sem, tak asi jo. Že by se tady některé oblasti dočkaly první letošní bouřky? No a ještě ke včerejšku, maxima tady v okolí včera nižší, většinou 33-35°C
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.