Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně více oblaků, slunečno hlavně na severozápadě a maxima často přes 10 °C

Diskuse o počasí V neděli se výrazně oteplí, ale jen na jeden den

# 02.04.2026, 09:21

Před námi je výrazné oteplení, ale dlouho nevydrží. Hned druhý den teploty opět poklesnou. Dnes ale stále ještě zažíváme podprůměrné teploty. Ráno v celé severozápadní polovině Čech často mrzlo.... Více >>

# 02.04.2026, 15:55

Koukám, že předpovědi se celkem shodují, že od pondělka opět poněkud chladnější mód. Zároveň na sucho. Určitě na jednu stranu příjemnější, než tato epizoda ochlazení, ale zase ty srážky leckde chybět budou.

Yr.no
In-počasí.cz
25
# 02.04.2026, 16:34

Mě ten výhled na příští týden vyloženě vytáčí, kdyby aspoň ráno nebylo tak chladno, tak možná ok, ale takhle to vypadá zle. A do toho jen minimální srážky nula nula nic:(

3
# 02.04.2026, 16:58

Ano výhled na příští týden za posledních 24h opravdu ochladil a opět na sucho. :!!: Dneska zde ráno taky dost slušná kosa cca -2°C. Chtěl jsem o víkendu zasít trávu, ale asi to zatím nemá cenu pokud budou stále ty ranní mrazíky tak to stejně nevyklíčí a nebo pokud ano tak to potom nějakou noc umrzne. Holt musím počkat.

Každopádně dočkáme se někdy tady v Čechách nějakého výraznějšího deště? Je to opravdu bída poslední týdny. Bohužel suchá jara s častými mrazíky už jsou tak nějak tradicí v posledních letech. Klimatická změna tedy za mě například zimu i léto v ČR ovlivnila pozitivně (tepleji je za mě lépe), ale co se týče jara tam to vidím jednoznačně negativně a vlastně se jaro ani moc neotepluje v průměru jako léto a zima.

A ještě co mi vadí je když v období kdy se dny prodlužují jako blázen a slunce sílí každým dnem jako je nyní tak teploty stagnují několik týdnů což je přesně případ letoška. Takže možná bude první polovina března teplejší než první polovina dubna což je naprosto nelogické, ale bohužel.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.