Diskuse o počasí V neděli se začne ochlazovat, v pondělí a v úterý se na horách objeví sněžení
Tak dnes už je situace jiná, vítr už moc nefouká, ale na radaru jsou nějaké slabší srážky a teď během dopoledne nás podle něj i něco přecházelo. Nespadla ale ani kapka. Trochu prý ovšem zapršelo v sousedním Komíně. Jinak, díval jsem se ještě jednou na ty včerejší nárazy a v Žabovřeskách je nakonec maximum 65 km/h, tedy nějakých 18,1 m/s. Je zajímavé, že to v tom sloupcovém grafu obvykle lehce nesedí s těmi aktuálními informacemi uvedenými v tabulce výše, ale čím to je, opravdu nevím.
Takže toto aktuální ochlazení nakonec nebude nic zajímavého. Dnešek bude ještě v nadprůměru, protože ráno bylo +6 a teď je +8,5 takže to dá celodenní průměr jistě nad normálem. Pondělí a úterý budou dny zhruba normální a pak se zase začne oteplovat a zase bude spousta slunce a málo srážek. Tento způsob jara zdá se mi poněkud nešťastný. Tedy teplotně je to super a už jsem cca před 2 týdny ukončil topnou sezónu v krbu a taky jsem před týdnem přezul na letní pneumatiky. Co mě trápí je prostě nedostatek srážek těch by nyní bylo potřeba co nejvíce.
dneska už velmi zima, větrno a pršavo. pěknej nezvyk
No spadlo ze zlute 3 kapky a 2 ptaci... toz zase nic neobvykleho
Tak u mě z prvních přeháněk jen déšť, pozdějí sníh s deštěm, když teplota spadla.
Hodinu zpět silnější přeháňka přinesla nejspíše rovnou sníh s deštěm, který přetrvává do teď a teplota klesá. V horách dnes večer už něco málo napadlo.
Ráno přes nás přecházela studená fronta. Bylo zataženo a později se přidal i déšť. Během dopoledních hodin se oblačnost protrhávala a převládala spíše proměnlivá oblačnost. Později odpoledne se opět zatáhlo a pak se přidala i krátká ale silnější přeháňka. Nyní už je i polojasno. Celkově za ráno a večerní přeháňku napršelo 0,8 mm srážek, což je dost málo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.