Blateňák
Joo GEM snad nevyšel ani jednou..
Ale v pondělí ráno v mrazovkách, hlavně tedy na Šumavě při vyjasnění je možnost až -25°C, ale jinak v nížinách bude max asi -10°C.. uvidí se v půlce týdne jestli bude více jasno tak na sněhové pokrývce apři bezvětří bude solidní zima po ránu i v nížinách.
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Fstorm
na Německým radaru toho je dost
Asi tak, snad tomu úletu nikdo rozumný nevěřil. prostě takovýhle mrazy už nejsou v této době a v těchto našich otřesných meteopodmínkách možné. Dokonce to vypadá, že na většině území se ani pod -10°C ve středu a čtvrtek nedostaneme. Jako vždy nebudou ideální podmínky, možná někde na SV Čech. Buď to bude kazit oblačnost, nebo vichr.
Z pod Králického Sněžníku hlásím také od ranních hodin trvající mírné sněžení. Jedná se o lehký prachový sníh. Teplota -5st, nový sníh 3 cm, na zemi celkem 30 cm sněhu. Snad se dočkáte časem i dole, ale já sám pochopil před 7 lety, že pěkné zimní situace se budou vyskytovat pravidelně jen od vyšších poloh a z Hostivic jsme odešli do hor.
Tady na Mostecku dnes opět bez ledového dne, všechny moje stanice nad nulou. Takže zatím pokračuje celý prosinec, a teď i leden, bez LD. Jeden se aspoň vyskytl v listopadu, kdy byla i v ten den nejvyšší pokrývka (5 cm). V prosinci aspoň na Silvestra poprašek. Včera k ránu zasáhl úzký pás sněžení, větší část Mostecka. Nejčastěji napadlo od poprašku do 3-4 cm. Sníh včera lehce odtával. Dnes to pomalu pokračuje, hlavně tam, kde svítí V noci je většinou okolo -1°C, krátkodobě při uklidnění větru a zmenšené oblačnosti, až okolo -3°C. Denní maxima v lednu, většinou zatím 2-4°C. Dnes zatím lehce nad nulou
Tak jsem se vzbudil, těším se na další mrazy..a v amsablech teplo 🙄 a venku to opět taje
Výhled ani nebudu komentovat..většina sněhu pravděpodobně dostane východ Spíše Slovensko).my možná 5 cm ..
pak oteplení
btw: koukám na modely a kolem 9-10. 1 nám srážky zatím přejou
takový poslední sněžení před dlouhým oteplením..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.