Tak to je nářez. Já jsem si říkal kde to ten Aladin bere večer a v noci takový velký flek u hranic. Ještě před hoďkou venku úplně jasno, ale teď už se venku honí kupovitá oblačnost a pohledem na radar u Zlína vznikají silné přeháňky. Být léto tak z toho jsou supr bouřky. Fakt překvápko. Doufám že nás trefí nějaká přeháňka.
Směr to má na nás a pěkně se barví do žluta. Nějak jsem zase ožil.
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
DavidD.
Zlín to trefilo jen okrajem.. nás taky, zesílilo to do oranžových odrazů až před Otrokovicemi... ale už slábne. Jde to rychle, takže úhrny nebudou velké, intenzita ale velká... modely to trefily dobře. Taky jsem si říkal, z čeho se to má vytvořit, před hodinou ještě jasno, pak se rychle zatáhlo..
tak vytvořil se tady nový poprašek.
Napajedla také bílá https://www.ventusky.com/webcam-501117686 - odhadem to může dát tak 2 cm.
V Čechách se nyní sněží hlavně na horách. Opět i na Šumavě a v Českém lese.
Konečně pěkně sněží i tady
VHK
No pod Hostýnem nic, jsem v Kunovicích, a je zde krásná měsíční noc, nesouvisle 2 cm sněhu.
V Rožnově to vypadá na ty 3 cm nového, celkem tedy ve městě bude kolem 10 cm.
Uvidíme co se bude dít od středy...
No ale mám takový pocit, že z toho nic moc nebude, že si to půjde svou trasou přes Slovensko.
Tak pěkné překvapení, srážky nakonec přišly. 0,5-1cm místy to dalo.. Dál od hor (zhruba 3km do vnitrozemí) beze srážek.
SHD s ICONem se shodují zítra během rána a dopoledne na mírných přeháňkách na SZ/S Čech, takže další srážky a už by mělo mrznout celý den.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.